Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LITE SLAPPARE

2012-12-11

Måndagen blev en dag som passerade i långsammare tempo. Matte hade ett ärende ner till centrum och hundarna fick komma med. Tanken var att hälsa på hos G. på hemvägen. Bilen fick plats i garaget under Konsum och fick vistas i plusgrader ett tag. Matte skulle handla lite.

Men en gammal lekkamrat dök upp i entrén till butiken och då tanterna inte setts på många herrans år blev återseendet glatt. Men mycket hade hänt i damernas liv sedan sist och mycket fanns att prata om. Detta ägnade sig de gamla lekkamraterna åt under en  förvånansvärt lång tid....  Vart tog tiden vägen? Vart hade alla åren tagit vägen? Nu var bådas föräldrar borta och kompisen var änka. Men i själen var båda tillbaka vid tiden för lågstadiet och framåt. "Minns du alla grannhundar vi lånade och gick ut med?" Många glada skratt blev det! Att ha delat en händelsefylld barndom med hundar, ridning och  simning är stort.  55 år har gått....   Alla dessa år var alltså livet.

Så småningom tog Matte sin varma och upptinade bil och for hem till skogen. Direkt. Huset var utkylt redan på morgonen och nu måste Matte hem och elda.

Hundarna fick vara ute på tomten när Matte skottade undan nyfallen snö och sedan fick de en kortpromenix.

Modji har full vinterpäls som skiftar i brunsvart och Násti är nu tvåfärgad. Huvud, nos, ett band runt halsen och benen är mörkt hasselnötbruna. Ny fin päls. Hals, rygg och sidor är urblekt, modernt orange. Násti skall inte ställas ut nästa helg. Hon är inte anmäld, då denna tvåfärgade päls inte kom som någon överraskning.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)