Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SIGNE BIR!

2015-05-16

Fredagen var det utställning på Gålö sydost om Stockholm. Där SLK har riksstämma denna helg och aktiviteterna avlöser varandra. Husse och Matte valde att vara med på rasmötet och kommer att närvara som hejarklack, när Lapphund-SM avgörs på lördagen och Nástibarnen Epic och Signe samt Signes son Ivan skall vara med och tävla.

Under fredagen hade Husse och Matte annat för sig, som att leta efter orsaken till att mycket regnvatten blev stående i det område som grävts ur framför huset för en tillbyggnad. Familjen for även till Arninge i det regniga och blåsiga vädret denna veritabla höstdag, med endast åtta grader och en hemsk kyleffekt av den kraftiga vinden. Inte ens hundarna uppskattade vädret. Att utställningen livestreamades hade Husse och Matte inte en aning om! Att Nástidottern Signe skulle vara med hade de dock kunskap om. Att de egna hundarna inte deltog hade att göra med att de just börjat fälla när anmälningstiden gick ut och Matte förväntade sig tre totalt urfällda hundar denna helg. Så blev det inte alls. Nya pälsar kom liksom på en gång som de gamla föll av på både Modji och Aili. Násti har dock sett rätt skabbrävig ut, men även hon har hunnit snygga till sig tillräckligt för att visas upp. Å andra sidan visade de sig alla från sin bästa sida i Rättvik i februrari och fick CK hela gänget. Násti blev då BIR veteran två dagar i rad. Uppfödargruppen vann också.

När familjen gjorde kväll i brasvärmen dök en kommentar på FB upp, som antydde att det gått bra för Signe på utstälningen! Matte ville veta HUR bra och messade en fråga. 

Jajamen! Signe / Gátchis Juoksanáste Lahji, som nyligen blivit mormor och där några tikvalpar söker nya hem, hade blivit BIR - bäst i rasen! GRATTIS!

En oerhört stolt och glad Matte och även Husse kunde konstatera att på SLK Riksstämma blev Nástisonen Epic vinnare när det gällde att jobba, genom sin titel "Årets Bargi 2014" på torsdagens prisutdelning! På fredagens utställning ansågs Epics halvsyster, Nástidottern Signe vara den Lapska Vallhund som föll domaren mest i smaken! Signe är sedan tidigare Svensk Utställningschampion. Två vinnardagar för Gátchis Kennel! För Nástis barn. Signe är inte bara vacker, hon är en sjutusan till  spårhund och är uppflyttad till högre. Hon har även gjort ett bra björnprov och visat att hon är mycket modig. Hon har ett godkänt anlagsprov för viltspår och sonen Ivan är viltspårchampion.

Det är så fantastiskt roligt när valpköparna tar vara på det material man försökt få fram som uppfödare! Matte har velat föda upp rastypiska hundar som har något i skallen att använda i praktiskt arbete och när Epic och Signe lyckats så bra känns det gott i uppfödarhjärtat. De har fått visa vad de går för. Att hitta "rätt" valpköpare är lika svårt som att hitta rätt avelsmaterial. Tack för att ni tar så väl hand om Nástis barn!

 

Antal kommentarer: 3

2015-05-16 16:40:46 - Christina Mikkelsen, christina.mikkelsencm@gmail.com

Jättegrattis! Förstår att det måste vara underbart härligt när det går så bra för era avkommor! Noggrant avelstänk i uppfödarhuvudet.
Hälsningar
Christina

2015-05-16 20:16:35 - Anneli m flock

Ja jättegrattis! Så jätteskoj!(flower)(flower):D

2015-05-16 20:18:45 - Marianne

Tack så väldigt mycket! (inlove)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)