Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

VILKA ÄR VI SOM ÄR MATTE OCH HUSSE?

Kontaktuppgifter längst ner på sidan. 

Matte heter Marianne Neidhardt och Husse heter Larry Aletorn.

Vi har båda haft räddningshundar tidigare. Blandras Schäfer / Siberian Husky (50-50% Marianne) och Flat Coated Retriver, 2 stycken (Larry). Marianne har varit räddningshundförare sedan 1995 och Larry sedan 1990. Larry är SBK-instruktör sedan början av 1990-talet och räddningshund-instruktör sedan 1993. Larry har haft 8 räddningshundkurser och har fått alla ekipage godkända.

Vi har båda haft hund sedan ungdomen och har under årens lopp aldrig varit utan hund. Flera olika raser har passerat våra respektive hem innan den Lapska Vallhunden Gázzi, född 1998 (kom nio månader gammal till Marianne) förde oss samman! Hon blev den första certifierade räddningshunden av rasen Lapsk Vallhund i Sverige.

När hon fick valpar 14.4.2003, behöll Larry Násti och utbildade henne till räddningshund. Han brukade säga att jämfört med hans tidigare "Flattar" var Násti som att köra Formula 1 ! "Det är svårt att hänga med ibland!" Násti fick två valpar den 1.12.2008 och dottern Modji finns kvar hos oss. Hon tränas i räddningssök även hon och är som sin mor och mormor en certifierad räddningshund.

Nástis bror Ailu (Tjh (RH) SUCH Goz-Jorri) såldes till en räddningshundförare och även han blev en duktig räddningshund. Násti och Ailu blev båda SUCH. Modji fick fyra valpar den 9.10.2013 och dottern Aili har blivit kvar här hemma. Hon får tyvärr inte gå en räddningshundkurs, då vi nu är för gamla för att få gå kurs. Men hon tränar räddningssök varje vecka med sin mamma Modji (Násti somnade in i juli 2017 drygt fjorton år gammal) och har varit med på flera lagtävlingar för räddningshundar.

Aili fick fyra valpar den 24.6.2019 och samtliga bor i aktiva och hundvana hem, även vana vid rasen Lapsk Vallhund. Sonen Sumo bor med pappa Nemo och ingår i träningsgruppen med honom, mamma Aili och mormor Modji! Träningsgruppen träffas för räddningssökträning varje vecka.

  

I familjen har tidigare ingått både katter och häst.

Vi bor ute i skogen i Brottby / Vallentuna Kommun, ca fem mil nordost om Stockholm.

Klicka för större bild.

 

  

Foton: De flesta foton är tagna av Marianne. En del är tagna av Larry och några av träningskamrater. Oftast är fotograf angiven.

All behandling / bearbetning av samtliga bilder är gjord av Marianne i Photoshop.

Det stora fotot på startsidan är ett fotomontage gjort av Marianne.

OBS!

Copyright, all rights reserved.

                                                     *

Kontakt:

marianneneidhardt@hotmail.com 

Mobil: 070-7598221

   larry.aletorn@hotmail.com 

Mobil: 070-4331010

Hemtel. 08-51179004 - släcks tyvärr ner av Telia i maj 2020. 

Tillbaka