Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MODJI FÅR VILA SIG I FORM

2022-04-23

Fredag.

Modji var lite seg initialt, när hon reste sig, efter en lugn natt med god sömn. Hon gick lite stelt ut i köket och drack vatten. Därefter slog hon sig till ro och sov/dåsade i väntan på frukosten. Hon skrotade runt lite på tomen och gick på toa när Husse släppte ut henne, innan han tog med Aili på morgonpromenad till brevlådan.

Förmiddagen tillbringades inne i stugan och hundarna var i viloläge medan Matte pysslade med lite av varje. Husets framsida ligger i skugga och på förmiddagarna är marken kall efter kylslagna nätter nu. Gräsmattan är mossig och fuktig efter det tjocka istäcket som Matte fick hacka bort. Matte vill inte att Modji av gammal vana lägger sig där, förrän solen värmt ytan fram på eftermiddagen. 

Matte gick lite på halvfart, nu när hon vågar koppla av. Det behöver rensas och städas i rabatterna nu innan växtligheten kommer igång och efter det att tjälen precis har släppt. Det är fuktigt och lättrensat. Matte jobbade i omgångar, stående och sittande på knä mitt på gräsmattan, där den stora runda rabatten måste befrias från både gräs och myrbo. Modji låg på den väldränerade, torra kanten till bäcken intill och höll Matte sällskap. Aili drog sig tillbaka i uterummet och Husse åkte och tränade slag vid golfbanan. Matte tog vilopauser och rätade på ryggen och satt och läste lite. Jobbade lite till och dagen flöt på. Sol och fjorton grader i skuggan kändes helt idealiskt! Matte längtar absolut inte till sommaren och mer värme! Vare sig för egen del eller för hundarnas.

Modji vilade. Lite i solen och lite i skuggan och hon sov nog rätt djupt emellanåt.

På kvällsrastningen fick Modji för första gången på flera veckor följa med Aili och Husse i koppel bortåt vägen! Den första promenaden utanför tomten på länge, med alla dofter av passerande hundar! Lycklig Modji!

Till natten hade Matte flyttat tillbaka Modjis biabädd intill Ailis bädd vid fotändan av Mattes säng. Modji har inte kunnat hantera sin kropp när hon kilat in sig på tvären i bädden när hon var som sämst. Hon fick inte utrymme för att sträcka benen så att hon skulle kunna vända sig. Därför togs den bort, då kanterna var mer i vägen än de var bekväma. Modji har fått ligga på ett lager fällar och en filt för mer utrymme.

När Matte var klar för nattning låg en mycket nöjd Modji med huvudet liggande över kanten på sin bädd i väntan på kvällskexet! Hon reste sig sedan och trampade runt ett par varv innan hon knöt sig för natten.

Precis som innan hennes leder blev inflammerade och benen slutade göra som Modji ville.

En dag i sänder. Även fortsatt. Carpe diem! Varje dag med Modji är en extra bonus.

 

Antal kommentarer: 2

2022-04-23 13:22:40 - Christina Mikkelsen , christina.mikkelsencm@gmail.com

(heart) Bättre omhändertagande kan ingen hund få, omhändertagande med hjärta och hjärna (heart)

2022-04-23 17:54:08 - Marianne

Tack snälla Christina!
Jag gör så gott jag kan och dina ord värmer väldigt mycket! Tack.(heart)(heart)(heart)Kram.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)