Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

KORREKT ELLER INTE?

2017-05-03

Matte funderar, med en chefssekreterarutbildning i ryggen och Husse håller med.

När man offentligt skriver något i sitt eget namn, på eget konto på FB eller på ett forum, MEN på uppdrag åt en förening, organisation, klubb eller liknande, bör detta framgå tydligt för undvikande av tveksamheter rörande källan och avsändaren.

Man bör alltid skriva namnet på den organisation man representerar GENOM sitt eget namn. Man kan inte som privatperson i eget namn och på eget konto skriva som vore man en offentlig person, representerande en organisation av något slag. Läsaren måste utan minsta tveksamhet förstå om det är privatpersonen bakom kontot som yttrar sig, eller om det är den förening, klubb, kommitté eller liknande som omnämns som står bakom yttrandet.

Man skall inte behöva fråga i vilken egenskap personen yttrat sig. Man kan inte förutsätta att det är allom bekant vilka namn som per automatique representerar någon av ett flertal föreningar/klubbar som personen är medlem i.

Föreningen Siochså kommer att ordna med korvgrillning vid fotbollsplanen.....

underteckanat av Karl Pettersson. Utlagt på Karl Petterssons eget FB-konto samt under Karl Petterssons eget namn på föreningens forum.

Har Karl Pettersson själv för avsikt att grilla korv vid fotbollsplanen? Eller är det föreningen som står bakom korvgrillningen? Hör Karl Pettersson till föreningen som medlem bara och allmänt vill informera andra om korvgrillningen? Eller skriver han som förtroendevald i föreningen?

Korrekt är att underteckna med:

Föreningen Siochså, genom vice ordförande Karl Pettersson.

Alla vet förmodligen inte vem Karl Pettersson är, även om det är en självklarhet för flertalet som läser inlägget.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)