Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

COLIN PÅ SHOPPINGRUNDA

2022-12-03

Fredag.

Matte fick en veterinärtid på onsdag för besiktning och vaccination mot kennelhosta för Colin och vaccination för Aili. Om allt ser bra ut vad gäller hälsan för Colin så blir han kvar här. Han passar in mycket bra i flocken och påminner inte så lite om Aili till sättet! Båda är explosiva och intensiva, förarmjuka och empatiska samt kommunikativa. Båda har mycket energi och motor, bra förmåga att växla mellan fullt ös och viloläge. Båda saknar filter och tar in allt. Både Aili och Colin är hundar helt i Mattes och Husses smak! Mycket hund på sitt sätt och delvis bjuds det på utmaningar. Härliga utmaningar och inga färdiga lösningar finns. Det är mycket Lapsk i Colin! Det är mycket urhund/Village Dog i Aili.

Colins medskickade matförråd behöver fyllas på  snart och några andra ärenden måste uträttas i Arninge, varför flocken tog en tur dit. I den jättelika butiken Zoo Kompaniet är hundar tillåtna och strax innanför ingången finns godisavdelningen. Bra miljöträning för Colin tänkte Matte. Kul tyckte Colin! Han uppförde sig fantastiskt bra och uppskattade allt godis i noshöjd, men rörde ingenting när Matte bad honom låta bli. Han blev väldigt glad när han fick se två småhundar med ägare! Kompisar! Colin älskar alla hundar och ville väldigt gärna hälsa. Det fick han inte.

När killen i kassan ville hälsa på Colin och ge honom en godisbit blev Colin väldigt glad! Efter i kön stod småhundana. Matte var klar och skulle gå iväg, men Colin hade slagit sig ner mitt på golvet bland alla människor och småhundarna och där skulle han stanna! Det var dock Matte som bestämde och Colin följde snällt med ut till bilen med kundvagnen lastad med godsaker. Aili kollade noga vad han ätit som inte hon fått smaka. Orättvist!

När Matte senare berättade för Colins ägare att butiksbesöket gått så fint, fick Matte veta att Colin en period varit med på jobbet i en djuraffär. Han fick vara bakom disken och kände sig bara väldigt hemma vid fredagens besök i djuraffären med Matte. Bra miljöträning som han har med sig från sin barndom! Han har mycket bra med sig! En kille som matats med kärlek sedan han hittades.

Vid hemkomsten till reviret var det mycket spring i benen på båda hundarna! Som drog iväg i en härlig jaktlek runt tomten. Innan det så småningom var dags att dra sig inomhus i stugvärmen. Till kvällen tändes en brasa och flocken njöt av värmen från kaminen. Det har sparats lite på veden inför strängare kyla och den nyinstallerade luftvärmepumpen ger värme (rätt lågt inställd vad gäller temperatur) men inte samma sorts värme som braskaminen! 

Ännu en fin dag med nya bekantskapen Colin.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)