Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DUBBLA BUDSKAP

2014-10-01

tisdagen skulle Matte besöka sin sjukgymnast för första gången sedan operationen. En sjukresa med taxi var beställd och Matte gav sig iväg. Sjukgymnasten fick alla papper från sjukhuset och var lite brydd kring vad han skulle göra med Matte. För tidigt för muskelträning i några maskiner. Gick gjorde ju Matte utan problem med sina kryckor.

Ny bil beställdes och Matte tog plats. Alldeles själv utan minsta hjälp av chaffisen. Han varken höll upp dörren, eller visade minsta intresse för att hiva in kryckorna. Matte fick be honom om hjälp med att lägga dem i baksätet. Däremot var han noga med att vika ihop sin jacka snyggt och lägga den i bakluckan....   Innan han kommit ut ur de centrala delarna av Vallentuna var han uppe i 70 km/t på 50-sträcka. Han körde ryckigt med hög fart och kraftiga inbromsningar. Han körde konstant minst 20 km/t fortare än gällande hastighet! Var uppe i 95 på en 70-sträcka! Efter fem minuters färd plockade Matte fram en penna och skrev upp förarens nummer. Han körde vårdslöst och aggressivt, där han pressade framförvarande fordon genom att ligga mycket nära bakom. Han pressade upp tre vandrande svampplockare i en häck, när han vid möte inte stannade och gav dem utrymme på vägen. Matte satt på helspänn hela vägen hem och valde att inte själv lägga sig i under färden. Inte förrän han vägrade respektera 30-skyltarna i området. Varnade för vilt, katter, lösa hundar, äldre människor och cyklister. Denne man var ingen Matte helt allmänt ville befinna sig nära. En Machosnubbe med aggressiv och otrevlig attityd! Matte ringde kundtjänst och rapporterade om körningen. En mycket otrevlig taxiresa blev det.

Matte fick kontakt med sjukgymnasten på sjukhuset för korrekta råd, efter mötet med den egna sjukgymnasten och hon dementerade helt vad sköterskan sagt i torsdags. Inga gåstavar inomhus! Inte bara en gåstav inomhus. Inga steg alls utan två kryckor! Två kryckor i alla lägen i ytterligare två veckor! De två sjukgymnasterna var eniga och ifrågasatte starkt sköterskans rådgivning vid stygnborttagningen. Som patient är det inte lätt när dubbla budskap ges av olika yrkesgrupper. Nu vet Matte vad som gäller i alla fall. Samt att hon är ovanligt rörlig och pigg så kort efter operationen.

Hundarna hade varit ensamma några timmar och uppskattade mycket att få komma med Matte ut i skogskanten, på andra sidan vägen! Alla tre visade ett gott uppförande och har lärt sig kommandor "bakom" vid passage över vägen och över spången som ligger över diket. Därefter drog de alla igång vilda lekar på gräsmattan och Matte kopplade av med en fika i solen.

Husse kvällspromenerade med hundarna när han kom från jobbet.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)