Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BARA HEMMA

2013-06-16

LÖRDAG

Hundarna fick stanna hemma när Husse skulle storhandla en sågklinga för vedkapning. Färden gick till Arninge och Matte hängde med. Trångt blev det i bilen, trots att allt förpackningsmaterial lämnades i butiken. Efter uppackning på en mycket blåsig parkering skämdes Matte över det snöfall som cellplasten orsakat.....  Fort därifrån! Hem till hundarna.

Som glada sprang ut på tomten och tuggade på de klövar fyllda med vom som deras Matte så omtänksamt inhandlat. Själv ägnade sig Matte åt att beskära sina tvenne vinrankor som snart går i blom. Husse plockade ihop sin nya leksak och testkörde den med framgång. Många tunna stammar kan nu lättare förvandlas till ved. Det tar på orken att göra detta med motorsågen.

Dagen flöt på med utevistelse och trädgårdsarbete, i visshet om att söndagen förutspåtts bli en regnig dag. Hundarna var fullt sysselsatta med klövtuggande. Mysjkin fick en promenad vars längd han själv bestämde. Drygt fem minuter tyckte han var lagom. Sedan gick han in. Husse gick "mopperundan" i skogen med hundarna när Matte fixade i köket.

En dag hemma för hundarna. Men inte i sysslolöshet. Klövtuggande tar tid.

På kvällen plockade Matte ett halvkilo bruna sniglar på tomten och i dess omedelbara närhet. Knott i ögon och öron och hela ansiktet brände av knottbett. Men Matte vill ändå inte bo i lägenhet igen. Skogen har sina för och nackdelar. Som allt. Mest fördelar. Tycker Matte. Husse åxå.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)