Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

KNYTTEN 1 VECKA

2013-10-16

ONSDAG

KNYTTEN 1 VECKA!

Alla mår bra och Husse och Matte är mycket tacksamma över att allt  gick väl.

Tisdagen tillbringades i mångt och mycket som dagen innan. Matte for ut och in för trädgårdsarbete och knyttkoll. Násti var ute mest hela tiden. Med Matte eller väntande på henne. Både Násti och Modji fick gå några rastningssvängar uppåt vägen. Modji dröjde sig kvar lite ute på tomten och vilade sig från sina knytt.

Matte gör sitt bästa för att hålla sina sommarblommor vid liv. Trots några frostnätter. Rabatten mitt på gräsmattan prunkar fortfarande med mångfärgade astrar. Inga höstastrar. De får fiberduktäcke varje natt som hotar bli för kall för dem. krasse och petunior bärs in på lillstugeverandan och täcks varje natt och plockas fram på dagarna. Pelargonerna frodas på glasverandan. Matte njuter av höstfärgade träd runt om och blommor i trädgården. Gillar hösten med alla sina färger!

Násti är  på utmärkt humör även hon och fick tag i en pinne och ville busa. Jaktlek och kamplek bjöd hon upp till! Matte tackade ja och Modji var väldigt sugen och antydde ett deltagande. Men ångrade sig i sista stund. Såret på magen stramar inte längre men gör sig ändå påmint. Hon kan rulla sig mer ohämmat nu och det kliar lite när såret läker. Vissa hinder för vilda lekar finns hos en digivande mamma. Men sugen var hon!

Matte hör att det talas om regn som kan övergå i snö i slutet av veckan. Vill inte! Vill ha en riktigt låååång höst för knyttens skull! Så att de kan få klättra på lastpallen och krypa under den, kliva över brödbackar och på räfflade gummimattan. Rulla runt i den tomma fodertunnan som Signe! Hon var verkligen fena på detta och lyckades vända hela tunnan och rulla åt andra hållet när staketet tog emot. Det är så mycket de behöver få göra! Men åka barnvagn för att få se lite av världen kommer de att få göra. Åka bil och lära sig gå i koppel också. Lära sig hitta i det lilla huset i skogen ingår också. Ligga framför kaminen och se på TV. Mycket kul väntar!

Men snön kan väl dröja lite.......

Husse och Násti tog en långpromenad innan mörkret föll.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)