Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LYX MED SKOGSSJÖ SOM GRANNE

2021-03-31

Tisdag.

Matte stressade på morgonen och for till Norrtälje för att kunna handla i en relativt glest befolkad och väldigt stor matbutik tidigt på morgonen. Ytteligare några andra morgontrötta butiker kunde besökas. Trots stora skyltar med en önskan om att kunderna bar munskydd, all personal gjorde det, var det dåligt med munskyddsbärare i butiken. Sämst var Mattes generationskamrater...

Husse hade fått en akuttid hos en naprapat, då han fortsatt har gåproblem efter att ha snubblat, vridit till och slagit i lår och höft i vedklyven i vedboden. 

Flocken samlades mitt på dagen och då tog Matte med sig hundarna femhundra meter uppåt vägen, där den lilla skogssjön ligger så fint, utan hus och vägar inom synhåll. Här promenerade Matte på stigen längs med den klippiga stranden med fri sikt rätt långt och hundarna kunde få vara lösa. Nu när de båda uppnått mogen ålder är de inte flyktiga som förr och får promenera lösa med eget ansvar tillsammans med Matte allt mer. Frihet under ansvar. Matte har gott godis i fickan och hundarna kan reglerna.

Det blåste friskt med pålandsvind mot klipporna och berghällarna längs den södra stranden. Det kändes inte inbjudande och badvänligt när vattnet slog hårt så det stänkte mot de hårda ytorna. Vattenståndet var högt och hela den lilla sandstranden låg under vatten. Några måsar kunde höras ute på sjön. 

Efter en timmes strosande intill vattnet återvände Matte och hundarna hem.

Husse hade fått rådet av naprapaten att få ben och höft röntgade. Varför Husse under timme efter timme försökte komma fram på telefon till vårdcentralen så att en remiss kunde skrivas. Där var telefonen överbelastad och en telefonsvarare lämnade upplysningar. Man hade fått problem då invånarna fått brev om vaccination från Region Stockholm där de uppmanades ringa sin våardcentral och boka tid. Man förklarade att detta blivit FEL! Brev skulle komma från KOMMUNEN- DEN EGNA VÅRDCENTRALEN. Med förbokad tid. Man förklarade att vårbehövande måste kunna ringa. Nå vårdcentralen.

NU FUNGERADE INGENTING. Upptäckte Husse.

Som till kvällen hittat en lättakut i Norrtälje och dit begav han sig. Fyra timmar senare var han hemma. Väl omhändertagen! Samt röntgad. Vid en första granskning sågs ingen skelettskada och lättad gick Lapskflocken och knöt sig.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)