Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INTET ÄR SOM...

2013-03-09

Ja, intet är som väntans tider! Livet levs lite som i tomme mot slutet. Planeringen får göras en dag i sänder. På fredagen drog Matte alltså iväg till centrum igen. Med  ICA-bladet i näven för att fylla frys och kyl inför stundande valpmorsketjänstgöring och isolering hemma. Planeringsmässig flopp, då Matte borde ha klarat av allt under torsdagens besök i centrum. Men så blev det inte.

Nu lyckades Matte i alla fall få med allt och kom hem lagom till att solen nådde den egna tomten och med den värmen. Natten var kall med tolv minusgrader och det tog en förmiddag för att komma upp i ett par plusgrader. Men skönt blev det frampå dagen! Hundarna och Matte njöt av en promenad runt i området i flödande solsken! Modji koppelkampar och är som vanligt. Liksom hennes mor och mormor var ända fram till öppningsskedet. Som de flesta både två och fyrbenta är. Modji har inte fått för sig att gräva sig in under någon av byggnaderna på tomten och det är Matte mycket tacksam för. Där är hon mycket olik både sin mor och mormor! Gázzi drog iväg in under ett 1600-talsmagasin med sluttande läge. Där låg hon inkilad längst in, dit ingen människa kunde komma. Kort innan valparna föddes...  Násti placerade sig i en lervälling under lekstugan när hon väntade knytt i mars senast. Den möjligheten är nu tilltäppt. Modji förefaller aningen mer domesticerad och har sin nattlya under Husses säng. Det skall bli intressant att se om hon gör som mor och mormor och börjar lämna sina knytt en stund varje dag när de är två dygn gamla. För att hitta nytt och rent boende. Utan avslöjande lukter av en nylig födsel som kan dra rovdjur till knytten. Instinkter! Intressant. Kanske starkare hos ursprungliga raser.

I morgon söndag behövs Husse och Násti för förnyat sök i Södertälje. Nya tips har inkommit efter det att Missing People närvarat i TV nyligen.

Lite dålig tajming är att Matte just blivit snorig. Men bättre det än att Modji blivit snorig! Modji mår prima! Familjens hundar har inte fått umgås med andra hundar sedan två månader. Allt för att undvika luriga smittor. Som kennelhosta. Lite harklingar är allt som märks hos en del hundar, varför man lätt missar rätt diagnos och sprider smittan vidare. Fatalt för en dräktig tik eller nyfödda knytt.

Modji tempas varje morgon och kväll nu. Inte särskilt populärt! Men hundkexet efteråt är mycket populärt! Násti får också. Extern belöning tål att väntas på.

Antal kommentarer: 1

2013-03-09 11:21:39 - Anna, www.raika.se

åhh så spännande, nu är dom snart här :)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)