Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SNÖANDET FORTSÄTTER

2018-02-27

Måndag.

Hela förmiddagen under måndagen talades det om stoppet på E4 mot Arlanda och att det var 30-50 bilar inblandade. När kvällen kom angavs siffran 19 bilar. Men många satt helt fast i sina bilar i flera timmar och många missade flyg. När man avledde trafiken i Kista fastnade långtradare och blockerade. Alla skollovslediga barn i Stockholm roade sig storligen i slalombackar, pulkabackar och i innerstadens parker på olika sätt. Staden var rätt isolerad från lunchtid.

Husse körde snöslunga. Matte skottade och fotade. Husse hade tidigt, innan det värsta snöfallet började. begett sig till gymmet och Matte måste skotta rent på infarten innan han kom hem.  Det såg ut som om alla dunkuddar och täcken i en fabrik tömdes över den lilla röda stugan i skogen. Trots kylan och vinden vräkte stoooora luddiga flingor ner över Lapskreviret hela dagen och hela kvällen. Stora flingor brukar knytas till fukt och nollgradigt, men nu var det kallt. Typisk snökanon från havet! Hundarna fick en morgonpromenad till brevlådan och en kort rastningpromenad innan skymningen föll. De visade inget som helst intresse för att vara ute under dagen, men tvingades hålla sig utomhus/i uterummet den timme Matte skottade som mest febrilt.  Lite frisk luft måste hundarna ha. Matte kroknade och glömde att middag skulle fixas och somnade i fåtöljen och längtade bara efter att få gå och lägga sig för natten. Mådde inte bra.

Tisdag förmiddag:

Länsstyrelsen vädjar till folk att inte ge sig ut med bil då vägarna är moddiga, många olyckor sker framför allt söder om stan i dag och söder om stan är det tydligen tuffast i dag. SMHI varnar nu för att en ny snökanon byggs upp ute till sjöss och vädjar om att man inte ger sig ut på långa resor. Det var femton minusgrader och en kraftig vind med snödrev i morse och hundarna vill inte vara ute. Olycksrapporteringen är intensiv från länets vägar, tågtrafiken har problem och Lapskflocken tänker hålla sig hemma. Förmodligen skottande snö

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)