Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SOLIG LÅNGPROMENAD

2015-02-07

Fredag.

Nu sken solen även på liten stuga i skogen. Inbäddad i en snöig skog! Många decimeter med snö och svårt att förstå att gatorna inne i Stockholm ser vårlika ut.

Matte tog med hundarna på en långpromenad i relativt raskt tempo. Vägen var halkig och moddig och slirig och sengången. Solen värmde och vinden var kall. Många hus är helt insnöade och blockerade med tjocka plogvallar. Vinterövergivna. Två av dem i det närmaste grannskapet tittade Matte och hundarna till, så att allt såg bra ut. Inga inbrott och inga träd fallna över husen.

Matte njöt av att kunna gå så långt som hon ville och inte så långt som hon kunde. Benstyrkan och kondisen är tillbakakommande vilket känns skönt! Två sega uppförsbackar hjälpte till att öka konditionen ytterligare. 

Efter en timmes traskande med hundarna, tog Matte med sig fika ut och satte sig i solen vid vedbodväggen, med bäcken porlande strax intill. Kaffe och rutbröd med kaviar. Sötare godsaker väntade på eftermiddagen!

Hundarna lämnades hemma och Matte for iväg på födelsedagsuppvaktning! Hund och tidigare ridkompisen fyllde 75 och helt ofattbart svårt var det att fatta att så många år passerat sedan det första mötet. Då bodde Matte på en granngård och mellan de två kompisarna ledde en traktorväg, där de brukade mötas till häst eller med hund halvvägs för långa härliga turer tillsammans. Ibland med fika i ryggsäcken. Då tänkte de som så, att rida kunde de göra till de fyllde åtminstone 80! Med hjälp av stege upp i sadeln. I en mycket avlägsen framtid. Handikappridning. I planerna ingick inte utslitna leder. Men nu har tanterna fått reservdelar och är tacksamma för att kunna gå normalt. Anpassning till situationen. Men Matte har börjat drömma om någon tur på islandshäst framöver med reservdelen.....

Födelsedagsfirarens båda hundar var mycket besvikna över att Lapskflocken inte hade fått följa med! De nosade av Mattes bil mycket noga för att vara säkra på att de trots allt inte gömde sig där inne. De hade förväntat sig hundlek och samvaro både ute på den stora tomten och i huset när Matte dök upp.

Så småningom for Matte hem igen och gissa om hon blev grundligt genomnosad av tre i sin tur mycket besvikna Lapska! De visste minsann mycket väl var Matte hade varit alldeles ensam! Utan att ta med dem!!!! Som tur var kom Husse hem minuterna efter och hundarna fick annat att tänka på, när han strax tog med dem ut på tomten en stund. Mattes finkläder lämpade sig inte för hundrastning i snö och tilltagande kyla.

När de kom in igen var Matte tagen till nåder och synbarligen förlåten.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)