Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GOLFARE

2015-01-19

Efter lördagens halkupplevelser valde familjen att undvika alla liknande upplevelser i görligaste mån under söndagen.

Söndag.

Hundarna fick gå morgonpromenad med Icebugsförsedda Husse till brevlådan, för att hämta den allt tunnare och dyrare Dagens Nyheter. Ja, familjen vill ha en morgontidning i papper! Den kan man läsa tillsammans vid frukostbordet eller som på söndagen framför brasan. Nej, Husse och Matte vill inte sitta framför varsin dator och läsa tidningen. Nej, Husse och Matte har inga smarta och ständigt uppkopplade mobiler och inga "Paddor". Bakåtsträvare? Kanske det. Men det passar väl in med att bo i ett fritidshus utan WC, uppvärmt med ved och nära naturen. Att leva sitt liv ständigt medveten om vad som sker i hela världen och ständigt åtkomlig, är inget som lockar. Livet är stressigt nog ändå. Att sitta en söndagmorgon framför brasan med en mugg te/kaffe, hundarna intill och i lugn och ro läsa en morgontidning är inte stressigt. Livskvalitet.

När Husse och Matte läst färdigt, var det dags att bryta upp för att åka till golftältet vid Ullna Golf. Husse hade bokat en plats och Mattes yngste son hade hakat på. Herrarna gick golfkurs samtidigt i somras och peppar nu varandra till förkovran. Matte valde att hänga med för att se hur det fungerar i ett golftält. En för familjen ny miljö. Denna i trakten mycket isiga söndag, var det många som tänkt i liknande banor. En golfbana inomhus var ett givet alternativ för fysisk aktivitet. En helt ny erfarenhet för Matte. Här tränade ett tvärsnitt av befokningen i alla åldrar denna söndag. Från barn till äldre. För Husse blir det bra att ha en ny hobby, den dag han han slutar jobba. På golfklubbarna finns det ofta både möjlighet att äta och att shoppa och här var det 50% nersatt pris på nästan alla kläder. Matte kunde fördriva tiden med mer än att titta på hur sonen och Husse använde sina klubbor. Efter golfandet for trion till Arninge för att äta husmanskost på lunchbuffén tillsammans.

Hemkomna till hundarna tog Husse med dem på en skogspromenad, då vägen är fortsatt förfärligt isig, med sand som töat ner och frusit över. Matte har fuskat på morgnarna de senaste dagarna och avstått morgonpromenad. Hundarna har fått gå på toa på tomten. Nu plockade Matte rent både detta och annat som kommit upp i snösmältningen.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)