Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MÖTE SKK - SLK

2016-07-12

På rasklubben SLK:s hemsida kan man gå in under "Protokoll - CS" för att där läsa anteckningar från mötet den 4.7.2016, som SKK kallat SLK till, för att ställa krav inför framtiden, i en klubb med många interna problem.

http://www.slk.nu/userfiles/10/10_201674_1468263064.pdf

I den nyutkomna klubbtidningen "Lapphunden" kan man på sidan 30 läsa information från Svenska Kennelklubben, avseende det senaste styrelsemötet den 16-17 juni 2016, där den bekymmersamma situationen i Svenska Lapphundklubben diskuterades.

På sidan 31 i samma tidning kan man även läsa "En nybliven medlems reflektioner på SLK:s Riksstämma 2016-06-11."

Citat ur artikeln:"Inledningen blev kaotisk med en delegat som skrek att mötet skulle ajourneras på grund av att han inte var överens med gällande regler om vilka som skulle få rösta."  .....  "Om jag sa att inledningen var kaotisk så vet jag inte hur jag ska beskriva fortsättningen som blev sju resor värre. För mig verkar det som detta är en klubb med ganska svåra och delvis gamla konflikter som verkar vara omöjliga att lösa. Det finns en hel del att berätta om denna kaotiska eftermiddag men jag ska bara ta upp ett par exempel annars skulle denna lilla reflektion bli alldeles för lång."  .....  "Är det något sjukt eller felaktigt som de inte vill skall komma fram till blivande valpköpare eller personer som är intresserade av rasen? Diskussionen, eller snarare kriget, slutade med att man skulle gå till omröstning, vilket inte räckte med handuppräckning utan man måste skriva lappar."  .....  "Nu började jag bli allvarligt bekymrad om det var rätt av mig att gå med i klubben och intressera mig för raser vars klubb verkade motarbeta rasens bästa . I en av diskussionerna påstod en av deltagarna att detta är en klubb som specialiserat sig på Svensk Lapphund  och inte som jag trodde på alla de tre raserna."  .....  "Då det skulle väljas en ny styrelse för det kommande året övergick "kriget" till att använda ammunition och andra ojusta krigsmedel. Det slutade med att det valdes in två nya styrelsemedlemmar. Mötet slutade i kaos men jag tyckte det var skönt att få gå därifrån även om det jag fick med mej från mötet var en fruktansvärd huvudvärk. Jag gick ut på gården och börjar packa in i min bil för att besviken på mötet åka till stugan och bota min uppkomna huvudvärk, när en tornado kommer utrusande från lokalen och gick fram till en kvinna som visade sig vara klubbens redaktör för medlemstidningen och ljudligt meddelade att hon nu är den nya ordföranden och något om att hon skulle ta över klubbens tidning. Jag hörde inte allt och orkade inte höra mer utan slängde mej in i bilen och åkte därifrån."  .....  "Jag har varit och är medlem i flera klubbar och föreningar men min slutsats av detta möte som jag sett fram emot är ; gjorde jag rätt som gick med som medlem i SLK och ska jag skaffa mig en Lapphund?"

Signerat av: En besviken ny medlem.

Husse och Matte var inte där. Detta var en skildring av en av de närvarande. En medlems upplevelse. Ingen medlem över huvud taget i någon klubb skall behöva känna så här på ett möte för medlemmarna. 

Närvarade på mötet gjorde även en representant för SKK.

Vad som nu kommer att ske med och i rasklubben SLK återstår att se.

Samtidigt som Lapphunden låg i brevlådan på måndagen låg Hundsport där med rubriken "SKK I FOKUS" på sidan 88. "STRIDIGHETER GÖR ATT SKK KAN ÖVERTA ANSVARET FÖR SVENSK RAS  Det har länge varit stökigt i Svenska Lapphundklubben och under det senaste året har konflikterna eskalerat. Klubben är specialklubb för såväl svensk- som finsk lapphund samt lapsk vallhund. Det är dock främst inom de svenska lapphundsleden det uppstått falanger." O.s.v.

Om vad som sker finns naturligtvis en mängd olika åsikter och de ventileras på FB med personangrepp och insinuationer. Språkbruket  avslöjar mer än vad som är önskvärt hos förtroendevalda.

Skall - skall inte...  Många funderar nog när medlemsskapet skall förnyas.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)