Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ÄNTLIGEN LÅNGPROMENAD

2015-05-06

Tisdagen började tidigt. Två plintar till skulle gjutas för en altan i anslutning till nybygget. 

Matte rastade hundarna i skogen en stund och sedan fick de vara åskådare på verandan under förmiddagen. Matte hade en del att göra inomhus i det kalla och åter blåsiga vädret. 

Klockan tolv var gjutningen klar och herrarna gav sig av till andra sysslor. Matte röjde undan på byggarbetsplatsen. Under tiden kunde hundarna vara ute på tomten och framför allt Aili kollade  vilka förändringar som skett sedan gårdagen. Hon gick runt i gropen och undersökte noga.

När Matte fått undan vattenslang, sladdvinda, betongblandare/"tombola" diverse verktyg och lite annat smått och gott var det hundarnas tur. Matte längtade själv efter att få sträcka ut på en lång promenad i rask takt.

Modji fick börja med att bära klövjeväskan, belastad med två gånger ett halvkilo. Násti fick ta över efter drygt halvtid. Matte valde att gå på vägarna i området för att titta på hur trädgårdarnas grönska spricker ut mer och mer dag för dag. Några nya tillsaluskyltar har kommit upp och några hus var under renovering/tillbyggnad. Attefallslagen börjar få genomslag. Vare sig kommunen ville det eller inte. Allt fler katter syns i området. Det har varit påtagligt tomt under vintern och några kattkolonier med kvarlämnade katter tycks inte finnas. Ännu....

På ett ställe stod fortfarande ett fönster uppställt på vid gavel, trots att ingen bor i huset eller finns där sedan lång tid tillbaka. Det har hänt tidigare och skall tydligen så vara. Välventilerat! På ett annat ställe har man röjt ur genom att kasta möbler nerför en slänt. Där ligger de kvar sedan förra året. Vad som är fint i trädgården är en högst personlig bedömning. Matte trodde att det varit inbrott till en början. Ett ställe som varit obesökt under många år har nu fått liv och kärlek och trädgården är uppröjd och går knappt att känna igen. Fint har det blivit! Enligt Mattes sätt att se på saken.

Många timmar hann det sedan bli hemma på den egna tomten med lite av varje. Matte har tagit tag i den markyta som varit obeväxt under de nu fällda granarna och försöker få till lite växtlighet där. Aili är som mor sin och älskar att vara med när Matte gräver. Slingrande daggmaskar är mycket intressanta! Man får passa så att hon inte fortsätter grävandet i lös jord, när Mattes planterande är avslutat.

Kvällen avslutades med trädgårdstema och favoritprogrammet Trädgårdstisdag. Skön stämning med sköna människor i skön miljö.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)