Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VILODAG

2012-11-09

Torsdagen var en dag för återhämtning och vila. Både för Matte och för hundarna. Att vara ute och promenera hemmavid är en sak. Att promenera omkring och samtidigt leta efter en försvunnen person något helt annat. Man är skärpt. Alla sinnen på helspänn. Men att det kan ge resultat var mycket tydligt natten till fredagen, då en sedan torsdagmorgonen försvunnen 9-åring återfanns vid liv i Göteborg. Hon blev buren av en kille i 20-årsåldern.

Efter en kortare promenad i området lämnade Matte hundarna hemma och for iväg för att hämta ny antibiotika till Násti. Resultatet av bakterieodlingen visade på staffylococker och trots att hon nu förefaller syptomfri bör en ny kur inledas.

Matte besökte sedan sin sjukgymnast som drog isär Mate med våld, varpå benen löpte friare. Sjukgymnasten skakade på huvudet åt det råd en husläkare gett....     Ut och promenera! Var det entydiga beskedet från sjukgymnasten. Som han sagt hela tiden. Läkaren tyckte vila och stillasittande var jättebra och promenerande försämrande. Styrketräna bara.    "Belasta aldrig en sliten och smärtande led! Gå till sjukgymnast!"   Vilket Matte alltså gjorde.   Sedan får man själv välja vem man skall tro på. Mattes förnuft och erfarenhet säger att stillasittande aldrig kan vara bra när lederna blir slitna och stela. Musklerna måste få sitt och benskörhet undvikas. Då kan man väl inte bli stillasittande och vila resten av livet? När regelbundna promenader förlänger livet. Enligt forskare.

Hundägare lever nog längre än de skulle gjort utan hund. Längre och friskare. Alltså borde hundägande vara subventionerat. Billigare hundsjukvård.

Matte skulle nog ha varit både fetare och stelare utan hundarna.

Nu börjar längtan växa sig allt starkare efter ytterligare en fyrbent familjemedlem! Modji kan i princip börja löpa när som helst. Måtte hon bara inte sluta vara familjens clown och glädjespridare när hon blir mamma....  En helt underbar tjej är hon och en clown till vore inte så tokigt! Modji = leende. Vi ler ofta åt Modji!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)