Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SLAPP REGNVÄDERSDAG

2012-08-24

Torsdagen var en dag då regnet öste ner mest hela tiden. Lihkku med mattar hade planerat en långtur längs Roslagsleden med matsäck, men när regnet smattrade mot taket övergavs den tanken och sällskapet begav sig i stället av upp till Norrtälje.

Matte med hundar höll sig inne och väntade otåligt på ett kortare uppehåll, men fick ge upp och gav sig iväg på en liten morgonpromenix. Dyngsura hundar väntade sedan på glasverandan, medan Matte försökte få regnvattnet att ta sig ur tunnorna vid husknutarna lite snabbare. Flödet var för stort för slangarna som ledde bort vattnet och regnet bara vräkte ner. Så småningom hade Matte lyckats ösa ur tillräckligt med vatten uppifrån och kunde, även hon tämligen våt trots regnkläder, bege sig in under tak. Hundarna njöt av att torkas noggrant med handduk och knöt sig sedan i sina bäddar.

Fram på eftermiddagen behagade så solen titta fram lite till och från och det var i stort sett uppehåll under en timme ungefär. Varför Matte och hundarna begav sig ut på tomten, där gräsmattan var en sjö, för att passa på och njuta lite. Så började åskan mullra och snart hällde regnet ner igen.... 

På kvällen for hela sällskapet in till stan för att äta middag på Solstugan. Lihkku och Modji fick husera ensamma i lillstugan och Gázzi och Násti fick "stora huset" för sig själva. Allt för att hundarna skulle kunna koppla av några timmar utan att behöva tänka på någon form av uppfostran.

Under över alla under! Kvällen blev solig och ljum och Stockholm visade sig från sin allra bästa sida! Husse som är "hemma på stadens gator" bjöd på en tur genom områden som sammantaget ger en bredare bild av staden än bara Gamla Stan och City. Nu bjöds gästerna på en tur över Söders höjder, upp på Fjällgatan med vackra vyer över vatten och stad. Samt fina och välbevarade gamla trähus som visar det Stockholm som Per-Anders Fogelström så målande  beskrivit. Ännu fler gamla trästugor finns på Fiskargatan kring Mosebacke och hit hittar inte så många turister. Den gamla smala kullerstengatan var helt öde. Här hittar man stämningar från förr! Färden gick vidare ut på Djurgården och sedan längs Strandvägen ut på norra Djurgården och Gärdet. Genom övre Östermalm och längs Vallhallavägen ut mot Roslagstull, där bygget av Norra Länken pågår för fullt. Sedan bar det hem på E18 mot Norrtälje.

Efter en härlig kväll med underbara vyer släpptes alla hundar ut på tomten ett tag och efter en promenad gjorde två som fyrbenta kväll.

Fredag morgon.

Botten Viking Line!!!

Lihkkus mattar skulle ägna dagen åt en tur till Åland. Matte bokade resan och Viking Lines buss skulle hämta upp dem klockan 8.10 i Brottby. Det gjorde den inte! Den for vidare på motorvägen och där stod de! Enligt den uppgift Matte fått från Viking Line "går bussen från Brottby klockan 08.10". Ett budskap som knappast kan missförstås.

Som tur var fanns bilen i närheten och de kastade sig efter bussen för att inte missa båten.

Matte kastade sig på telefonen och ringde Viking Line för att fråga vad som skett och varför. Först då upplystes Matte om att det går flera bussar lite efter varandra och att de skulle ha väntat på nästa!???  BUSSEN är uttryckt i singularis och alltså är det en säger en buss som går klockan 8.10 enligt den information som Matte fick! På Viking Lines kundtjänst fanns inget som helst intresse för att vare sig be om ursäkt för bristande information vid bokningen eller ge någon kompensation i form av värdecheck i taxfreebutiken. Man hänvisade endast till en adress där man kunde reklamera resan! Bussresan ingick i priset för båtbiljetten och nu tillkom kostnad för bensin och parkering över dagen vid terminalen.

Mycket dåligt hanterat av Viking Lines kundtjänst!

De hann med båten och efter telefonsamtal från Matte visades betydligt mer vilja från personalen på båten till att kompensera för utebliven bussresa. Fattas bara!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)