Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MATTE PÅ RYMMEN

2017-09-08

Torsdag.

En gång om året åker tre granntanter på kryssning med Rosella från det närbelägna Kapellskär till Maiehamn, där de blir kvar på båten när den vänder. Man äter gott från en buffé på utresan, slappar och shoppar i taxfree på återresan. På torsdagen var det dags för en aningen försenad sommarresa för Matte med sina sommargrannar. Matte är reseledare och bokar biljetter och ser till att resan blir av, men med en ögonoperation med komplikationer och förlusten av Násti och därpå borrelia denna sommar, blev det inte aktuellt förrän nu. 

Damerna lät sig väl smaka av den rikliga buffén, som började serveras redan innan båten lämnat hamnen i Kapellskär. Medelåldern är hög, då dessa resor dagtid mitt i veckan är populära hos pensionärer, samt diverse olika föreningar och ibland företag, som har konferens till sjöss. Som medlem i Viking Club reser man gratis och en mycket riklig buffé kostar 246 kronor. Villl man kan man alltså helt gratis inklusive anslutningsbuss långt ifrån, göra en heldagsutflykt utan att betala en enda krona. Sommartid, men även annars, tar många med egen matsäck och man kan kliva av i Mariehamn och tillbringa några timmar där, för att vända åter med nästa båt.  Hela konceptet bygger dock på att resenärerna spenderar pengar i Taxfreebutiken. En stor tillgång är denna möjlighet för många pensionärer boende både i närheten, men även inom hämtområdet för rederiets egna bussar. Andra rederier har liknande koncept med Ålandsresor. Matte passade på att bunkra tuber med skinkpastej för kommande hundträningar!

Husse tog med hundarna ner "på byn" för att låta dem promenera lite på andra vägar och känna andra dofter än dem där hemma. Där en plats längs sträckan mellan huset och brevlådorna den sista tiden blivit väldigt laddad av någon anledning. Här måste det pinkas mycket! Här är nosarna extra höga! Råbocken går här och nu har äntligen geten med ett kid synt till vid vägen igen. Ingen varg helt nära just nu alltså.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)