Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TILLGÄNGLIG

2015-11-24

måndagen var det sju minusgrader,när en av snickarna anlände i gryningen, för att jobba med taket och anslutningen mellan tillbyggnad och befintligt hus. Ruggigt kallt för pilljobb i fingervantar! Det har uppstått problem då ventilationen från toaletten (Separett, ej WC) hamnar mitt i ränndalen.

Telefonsamtal måste ringas, nya rör införskaffas. Då dog snickarens mobil. Kom igång igen. Saker måste kollas inomhus. Följaktligen valde Matte att hålla sig hemma med hundarna hela dagen för att som byggansvarig "byggherre" vara tillgänglig och finnas till hans. Matte har gjort en ritning på tillbyggnaden som godkänts av kommunen, men det finns ingen konstruktionsritning, då sakkunniga ansåg att man för en så liten tillbyggnad tillämpaar LPP-principen. Löses På Plats! Men det är ju Matte som vet hur hon vill ha det färdiga resultatet och bygget sker således i samverkan med "arkitekten" Matte. En rolig och kreativ uppgift!

Solen sken och hundarna fick två kortare promenader. I övrigt fick de vara ute en hel del tillsammans med Matte på tomten. Matte bäddade åt rosorna med granris och Inspektörskan Aili var med och kollade noga. Vattentunnorna fick sig ytterligare lite omsorg, där solens värme mot vedbodväggen möjliggjorde ytterligare tömning på is. Modji höll koll på omgivningen, sittande framför huset och Násti växlade mellan ute på tomten, hundkorgen på glasverandan och ryamattan framför kaminen i stugvärmen. Matte höll extra noga koll på att Násti mådde bra efter skrämskottet på söndagkvällen. Inga tecken på ohälsa eller annorlunda uppförande kunde lyckligtvis upptäckas.

I solens sista strålar, innan den vid halv tre dök ner bakom skogskanten, gick Matte in och fixade en mugg kaffe att avnjutas på bryggkanten med himlen speglande sig i det porlande vattnet. Men när Matte kom ut med sin mugg hade skyar skymt solen och det kändes avsevärt kallare. Sittande på en bit renskinn njöt Matte icke förty av sin fikastund på bryggkanten framför sitt nya sovrum i vardande! Kändes fint. Termometern visade på sju minus även nu, när Matte och hundarna drog sig in i värmen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)