Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LITE DAGVILL...

2021-08-16

Nej, Matte är inte synsk, även om hon drömt sanndrömmar ibland. När Matte i går morse skrev om vad hon gjorde på söndagen så var det bara ren virrighet och dagvillhet. I gårdagens inlägg är nu lördag ändrat till fredag och söndag till lördag. Ordning och reda. Husse golfade på fredagen och Matte for till Sandhamn på lördagen.

söndagen var hela flocken åter samlad på en och samma plats - hemma i Lapskreviret. Bortsett från en stund på förmiddagen när Husse och Matte besökte en närbelägen bakluckeloppis vid Roslagsstoppet. En loppis som legat nere under pandemin och nu återkom för första gången på länge. En mycket bra skohylla med bänk inhandlades för en hundring, då en sådan kunde behövas endera hos den nyflyttade sonen eller hemma i lillstugan i det egna reviret. På hemvägen intogs lunch på golfklubben och krögarparet blev oerhört besviket när hundarna inte var med! De hade fått stanna hemma, då en bakluckeloppis vid Roslagsstoppet brukat innebära ganska mycket hundar. Matte valde bort hundarna för att kunna fokusera på bakluckeinnehållet. Främst var Matte på jakt efter trädgårdsredskap till de nyblivna husägarna. Men det är även alla andra som köpt hus det senaste året! Jakten på fritidshus för fritids- eller permanentboende i Roslagen och annorstädes har varit intensiv minst sagt! Som innehavare av två dylika hus har Matte kontaktats av åtskilliga mäklare som velat lägga ut både Lapskrevirets permanenta hemvist och Torpet till försäljning.

Hem till hundarna for sedan Matte och Husse och mycket glada blev de när de bjöds varsitt fryst märgben att roa sig med under resten av dagen. Med hundarna liggande på nu upptorkad och nyklippt gräsmatta, ägnade sig Husse och Matte sedan åt att gå med varsin trimmer på olika håll och snygga till. Det hade regnat intensivt under natten och i söndagens kraftiga vindar hade allt gräs torkat upp frampå eftermiddagen. Det gällde att passa på innan nästa omgång regn anlände. Husse körde bensindriven stor trimmer och Matte en batteridriven liten trimmer. Fint blev det både längs diket utanför staketet och överallt där gräsklipparen inte kommit åt innanför staketet. 

Innan regnet började falla igen i kvällningen hann Matte sedan ta en kort, men rask, promenad med de mätta och belåtna båda Lapskdamerna. Först märgben och sedan middag! Lyx! Men båda ligger mycket fint till vad gäller hull och kunde få njuta av den lyxen tyckte Matte.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)