Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BESVIKELSE

2014-05-13

Matte tog en morgonpromenad med hundarna på måndagmorgonen. Skötte lite sysslor inne och lämnade sedan hemmet. Hundarna fick stanna hemma.

Matte satte sig sedan i bilen och for norrut. Till en gård utanför Norrtälje. Där skulle Matte hämta sin beställda promoped. En trehjulig elmoppe som skall ta Matte ut på längre hundpromenader än vad hennes utslitna höft förmår för närvarande.

Matte hittade gården och ladan som fungerar som lager. Det blå, prissänkta demoexet plockades fram och Matte provkörde. Alltunder det att en grävmaskin anlände till platsen och omedelbart satte igång att krossa det gamla uthus som Matte just beundrat. Så provkörningsområdet begränsades drastiskt av grävmaskinen som blockerade infarten. De två unga gossar som hämtat fram elmoppen blev bekymrade över Mattes möjligheter att kunna lämna platsen med sin bil. Matte körde omkring lite och det kändes bra. Matte har aldrig ägt en moppe och kände sig barnsligt glad över sitt nya fordon och möjligheterna att kunna komma iväg på längre "promenader" igen när kroppen sviker. Men det blev lite stressigt och rörigt. Hur som helst så "veks moppen ihop" och lastades i bakskuffen på Mattes bil. Möjligheten att köra över gräsmattan intill bostadshuset kändes inte så bra i slutändan och grävmaskinisten tvingades till ett avbrott i krossandet av huset. Ett jobb lämpligt för någon som behöver få utlopp för sin ilska över något. Killen såg ut att ha kul.

Matte var otålig och ville provköra hemma. Vilket inte skulle gå förrän Matte kunde få hjälp av Husse med att lasta ut sin nya leksak. Hundarna släpptes ut och Matte lusläste manualen till moppen.

Husse var lika nyfiken han och med gemensamma krafter lyftes den 87 kg tunga moppen ur bilen och skulle startas. Den fungerade inte. Batteriet behövde laddas. Det visste Matte. Men den funkade trots allt ända fram till lastningen vid ladan. Mattes besök var inte oplanerat och moppen borde ha varit fulladdad. Men var i stort sett urladdad när Matte kom för att hämta den. Nåväl, laddaren anslöts. Men fungerade inte....   Efter mycket letande och klurande såg Husse att säkringen var trasig. Han åkte ner till macken och där hittade man vad som behövdes. Nu fungerade laddaren. Men de varningslampor som blinkade på moppen stämde inte på något sätt med något i felsökningslistan.

Tisdag morgen skyndade sig Matte ut till sin nya leksak. Nu skulle det provköras! Laddaren signalerade fulladdad moppe. Som alltjämt inte går att starta. Bakljuset lyser med inte framlyktan.

Matte är besviken. Lite barnsligt besviken. Men det blir väl så när man ställer förväntningarna högt och är nyfiken och otålig. Kundtjänst öppnar först om en timme. Matte skall nu ta en morgonpromenad med hundarna. På egna ben.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)