Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MODJI KONTROLLVÄGD

2022-06-11

Fredag.

Matte fick ett sms att de beställda kortbyxorna anlänt till Jula och nu kunde hämtas. I butiken var önskad byxa slut, men kunde beställas på nätet. Sagt och gjort och två dagar senare kunde den hämtas. Smidigt! Det är förvisso kul att kunna använda samma kläder som för tjugo år sedan, men hur sköna de än har varit, så får de nu lite flammigt solblekta och tidigare mörkblå vardagsshortsen för trädgårdsvistelse och hundpromenader lämna Matte. Det kändes fint att uppdatera garderoben med ett par byxor i för Matte ovan röd färg, liknande blåbär och mjölk eller något ditåt mörkrosa. Från byxor med väldigt vida ben till byxor av modernare snitt med bekväma stretchpartier. Ett klart lyft kände Matte. Ett klart lyft är även att man kan fortsätta med sin bekväma klädstil  upp i åren och inte måste gå klädd i "tantkläder". Som i Mattes barndom. Fritidsbyxor med stretchpartier är Mattes favorit. Även som sjuttioplussare. 

När flocken nu var i Arninge ville Matte passa på att kontrollväga Modji, för att kunna dosera maten rätt. Att Modji har fått tillbaka vikt syns och känns, men hur mycket var frågan. I den stora djurbutiken finns en hundvåg strax innanför dörren och till Mattes stora glädje visade den nu på 13,4 kg. När Modji var som sämst vägdes hon in på djursjukhuset på 12 kg. Modjis normalvikt är 14-14,5 kg. Hon har nu i viss mån ersatt muskler med hull, ett fettlager, vilket har hjälpt till att staga benstommen.Väsentligt för att Modji skall kunna röra sig för rehabilitering och muskeluppbyggnad genom skogspromenader och simning. Modji har fått extra protein för att kunna bygga muskler. Modji har svarat fint på nedtrappningen av kortisonet! Vilket känns helt underbart! Hon får nu en halv tablett varannan dag och om två veckor minskas dosen ytterligare.

Planer för sommaren fanns men sprack av flera orsaker. Matte kände att något annat måste planeras, nu när Modji känns stabil. Matte har bundit upp sig som kattvakt åt en insjuknad kattägare, som behöver regelbundet återkommande hjälp framöver och någon lång bortovaro hemifrån är inte möjlig. Två dagar i Mariehamn med mycket centralt boende och turistshoppande i stan lockade. Två hotellövernattningar. Hundarna är vaccinerade och kan hänga med. Husse kan vila benen när han känner för det vid hotellet tillsammans med hundarna och Matte får lite "lyxig egentid". Tänkte Matte. På nätet var alla rum i centrala Mariehamn uppbokade i nästa vecka. Så Matte började ringa runt och blev så småningom underrättad om att "en fotbollscup pågår och inga lediga rum finns någonstans". Så blev det med det. Kan man inte planera långt i förväg så kan man inte.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)