Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INGEN SLAPPARDAG

2017-11-05

Lördag.

Efter att ha tränat luktletande i mycket korta pass under en tid, fick hundarna nu doften omlagd ett flertal gånger. Många behållare användes på olika sätt och ibland fanns doften i en behållare och ibland inte, utan någon annanstans i rummet. I akt och mening att få hundarna uppmärksamma. De jobbade mycket noga och löste de problem de presenterades. Ett sätt att variera träningen, men också en statuskoll.

Vädret var relativt fint med uppehåll och en temperatur på hela nio grader! Äntligen fick Matte ändan ur vagnen och grävde ner de återstående tulpanlökarna och ett gäng pärlhyasinter. Två plusgrader och regn dag efter dag har inte inspirerat till dylika sysslor, på slänten mot den till bredden fyllda bäcken! Aili var nyfiken och måste kolla vad det var Matte grävde ner. Måtte hon nu inte göra som sin mamma Modji för några år sedan och gräva upp det Matte grävt ner! Modji åt dessutom upp ett antal krokuslökar den gången. Små lökar som tur var och hon blev inte förgiftad. Alla lökar är giftiga för hundar.

Husse körde ett pass agility med både Modji och Aili på gräsmattan, som börjar torka upp nu. Modji har fattat hur en slalom skall utföras och börjar få upp farten! När hundarna var uppvärmda tog Matte med dem på en cykeltur i området. Inte så långt och i rätt långsamt tempo. En lättare joggingrunda lagom som underhållsmotion för en förhoppningsvis dräktig Aili. Att föda barn kräver god kondition för att klara av eventuella komplikationer. Ailis syrra Adji var en stooor tjej och fick därför namnet Adji = hinder. Hon hette även Proppen sin första tid i livet, då hon fastnade och äventyrade både sin mors och sina syskons liv. Tack vare god kondition klarade sig Modji bra trots den besvärliga och långdragna förlossningen. Alla de fyra knytten hade starka hjärtan och klarade sig utmärkt även de. De föddes vrålhungriga och mycket pigga!

Ytterligare tid tillbringades ute på tomten och hela tiden såg det ut som om solen skulle titta fram mer än i korta glimtar, men så blev det inte. När det började skymma lämnade Matte sin flock och körde söderut, för att besöka familjegraven på Djursholms kyrkogård. Den vackraste kyrkogård Matte känner till. En liten kuperad skogskyrkogård, med många väldigt gamla ekar. Helt magisk var stämningen när de många ljusen lyste upp sluttningarna runt den lilla höjden intill slottet.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)