Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BARGI

2022-01-26

Bargi betyder "arbeta" på samiska. Modjis fyra valpar fick prefixet Bargi när de namngavs för drygt åtta år sedan. Aili heter alltså Gátchis Bargi Aili. Ett bra namn till fyra hundar med mycket motor och mycket driv.

Ailis kullsyster Saivi fick en matte som gav henne mängder med roliga saker att göra! Saivi tävlade framgångsrikt i lite av varje inom hunderiet och hennes matte engagerade sig på många olika sätt för den ras hon älskade! Lapska Vallhundar låg henne mycket varmt om hjärtat och i flocken fanns ytterligare en när Saivi flyttade in. Ännu en Lapsk kom att flytta in med tiden. Dessförinnan hade ytterligare en Lapsk Vallhund ingått i flocken.

Saivis matte var även engagerad i rasklubben och kvar finns, till Mattes stora glädje BARGI! Bargipriset instiftades för att stimulera och entusiasmera ägare till Lapska Vallhundar att vara aktiva med sina hundar inom olika hundsporter. Poäng samlas under året av hundar som tävlat i olika hundsporter och "Årets Bargi" utses sedan. Liksom "Årets Rallyhund" och "Årets Agilityhund". Ett bra sätt att stimulera ägare till Lapska Vallhundar att göra mer än att gå i skogen med sina hundar.

Rasklubben presenterar nu "ÅRETS HUND 2021" och många gånger fanns Saivi och "storasyster" Balva med här!

Nu vill Matte skicka ett stort GRATTIS till Ailis döttrar Jaffi och Fanndi med förare och Ailis morbror Epic /Gátchis Átjájuoksa Adja med förare! Tre hundar födda här finns med på dessa listor och det glädjer Matte mycket! På Bargilistan finns Epic på plats 3! Jaffi på plats 11 och Fanndi på plats 13!

På agilitylistan finns Jaffi på plats 2 och på rallylistan finns Fanndi på plats 5 och hennes kullsyster Jaffi på plats 6. 

Klicka för större bild.

Saivis matte Anneli skulle ha blivit glad om hon hade kunnat se att Bargi ännu existerar och att Saivis systerdöttrar Jaffis och Fanndis namn nu finns här. Liksom Saivis morbror Epics namn.

Saivis första matte finns inte längre bland oss, men vi är väldigt många som minns henne och allt hon gjort för så många andra hundägare under många år. Saivi har en fått en ny matte som hon kände väl innan.

Anneli,

alltid saknad - aldrig glömd.

 

 

Antal kommentarer: 1

2022-01-28 20:54:11

Stort tack från Fanndi och mig! (flower) Skoj att vi kom med på listan. Ja, det är verkligen tråkigt att Anneli inte finns kvar, men minnet av henne och allt hon åstadkommit lär finnas kvar länge (heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)