Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GLÄDJESPRIDAREN MÁNNU

2015-02-09

Matte fick ett mail om Mánnu. Han och hans nya matte är ute i skogen och motionerar tillsammans med de två "Lapphundsystrarna" 3-4 mil i veckan! Promenader, skidturer med drag och sparkstötting med drag. Ibland är det hans nya husse som ger sig ut med honom. Det står att läsa att  Mánnus nya matte och husse är eniga om att Mánnu bringat mycket glädje till familjen! Underbar läsning!  Det är ju så det skall vara! Hunden skall vara till glädje i sin familj!!!   Inte orsaka irritation och problem för både två och fyrbenta. Mánnu har nu blivit en glädjespridare igen! 

Söndagen var en solig dag vid den lilla stugan i skogen. Morgonen var kall och vinden stark och isande kylig från norr. Husse och Matte tog det lugnt efter frukosten och inväntade att solen skulle nå ner mellan bergen och granarna och belysa den egna tomten. Det hade snöat ytterligare lite under natten. 

Husse begav sig iväg med golfbagen för att träna lite i golftältet i Ullna, när han fixat med både ved och snö i solskenet. I golftältet kunde han ägna sig åt kändisspotting under träningen, då Anders Timell tränade på banan intill. Husse bedömde nivån som relativt lika herrarna emellan! 

Matte och hundarna höll sig hemma på tomten och njöt av solen. Matte passade på och slappade när solen låg mot vedbodväggen och fikade och läste lite. Där var det både soligt och lä från nordan! På vägen passerade många denna soliga söndag och det blev mycket hundträning i att inte skälla vid staketet, när lösa hundar irriterade Lapsktrion. Modji är vakthunden och Aili hjälper gärna till. Skotträning blev det också! Far och son for förbi i full fart på en snöskoter! Under stort avgasknallande! Det smällde rejält i en konstant ljudmatta under färden och bara passagen på raksträckan förbi huset bjöd på närmare tio skarpa och pistolskottliknande smällar. Aili har aldrig sett en snöskoter och satte sig käpprak i ryggen och tittade mycket intresserat på fordonet som såg annorlunda ut, passerade snabbt, hade högt motorljud och dessutom smällde väldigt mycket. Som en sexårig grabb förmodligen skulle ha gjort. NYFIKEN till tusen! Inga negativa reaktioner på "beskjutningen".

Husse kom hem och efter årets första "trappfika" i den nedåtgående solen, tog han med sig hundarna på en skogspromenad. Matte hade slappat färdigt och tog tag i snöskyffeln. Stora snöhögar behövde flyttas undan för undvikande av sjöar av smältvatten framför ytterdörren, när temperaturen stiger i veckan med sol och dagsmeja. En hel del snö slängde Matte ner i bäcken och passade på när hundarna inte var hemma. Modji och Aili älskar att under upphetsade skall jaga snöklumparna när de flyter nerströms.

Efter många timmar ute i snö och sol drog sig hundarna tillbaka efter middagen. Var och en till sin bädd. Inget framförbrasanliggande denna kväll. De gjorde tidig kväll. Föreföll nöjda och belåtna. Matte somnade i fåtöljen framför teven. Ovana vid solen efter en veckas konstant snöande.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)