Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

REGN, SOL, REGN...

2014-09-24

Tisdagen blev en väldigt omväxlande dag. Eller en väldigt hattig dag. Matte och hundarna fnattade ut och in mest hela tiden mellan skurarna. Nu skiner solen! Nu måste vi ut! Då började det regna och inte lite heller! Det blåste iskallt och hårt. In i stugan och brasvärmen. Men då titttade solen omedelbart fram. Mattes förflyttningar tar tid. På med jackan och halsduken och ut med sig själv och hundarna igen för femton minuters solsken. Då kom en ny skur och regnet vräkte ner i femton minuter. Ett makalöst omväxlande väder där molnen blåstt bort fort och nya regnmoln dök upp lika snabbt.

Matte och hundarna hann i alla fall vistas en stund i skogskanten och hundarna fick vara lösa och lediga en stund. Om det tyckte de mycket! Det gjorde även Matte. Flera korta besök på gräsmattan blev det också. Däremellan blev det en hel del tid vid datorn, med både fotolekande i photoshop och skrivande. Matte förundrades över en del hon läste. Temperaturen översteg aldrig fem grader och för en gångs skull var det inte svårt att få med hundarna in och under tak, när regnet började strila. Men de dröjde sig gärna kvar på glasverandan, blickande ut över nejden. Om det nu var något att titta på. Matte såg inte ett levande väsen. För hundarna var det så klart annorlunda med bättre hörsel och utmärkt luktsinne!

Husse lyckades pricka in lite uppehållsväder när han kom hem och tog med sig hundarna ut på promenad. Matte eldade för första gången hela dagen och vid läggdags var det tjugo grader inne och en enda grad ute. Matte fick hjälp med att täcka över sommarblommorna. Kanske blir det lite varmt igen?

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)