Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HACKIG LÅNGPROMENAD

2015-07-28

Måndag.

Att Prideveckan börjar har väl inte undgått någon. Stor Prideparad i Stockholm och annat relaterat till könsidentiteter och läggning. Flerfärgade ansikten på FB och fina regnbågsfärgade flaggor överallt. Husse och Matte struntar totalt i andras sexuella läggning. Vem som delar sitt liv med vem och hur. Så länge det inte skadar någon. Matte förundrades när en betydligt yngre person såg sig tvungen att påpeka att två passerande kvinnor var "Flator". Ock??? Fullständigt ointressant tycker både Husse och Matte. Två trevliga kvinnor, tillika hundägare. Att de valt att leva tillsammans är inget som någon annan har med att göra. Enligt DN i dag skall det från och med nu finnas fler kön än två på FB. Man inför i Sverige möjligheten att välja mellan fler könsidentiteter än man och kvinna. Citat DN: "Användare kan från och med nu identifiera sig sig som ett av 70 olika alternativ eller skriva i sitt eget. Dessutom kan man välja att bli omnämnd som hen i stället för hon eller han. Detta infördes redan 2014 på engelskspråkiga FB."  Här är Sverige lite sena alltså!  Matte har det bekvämt och kommer även fortsättningsvis kalla sig Matte och Husse är helt klart en Husse.  Behöver inte fundera över 70 olika alternativ att benämna sig själva. För den som känner så är det ju bra att valmöjligheten finns. Husse och Matte även fortsättningsvis alltså.

Alla är vi människor i första hand. 

Matte tog en långpromenad i området med hundarna, med regnet hängande i luften. Gick sin vanliga runda och inte blev det någon powerwalk på grund av en infektion i en bihåla som inte gillade hög fart. Men även om Matte velat motionstraska i  hög fart hade farten inte kunnat hållas utan ett flertal avbrott. Ingen har väl kunnat undvika att märka att Matte irriterar sig på den allt mer aggressiva körningen inom området. På en raksträcka med nyhyvlade och branta dikeskanter, smal och gropig väg, kunde man kanske förvänta sig att stressade bilister på den smala grusvägen saktade in, när de mötte eller körde om en kvinna med tre hundar i kraftigt inkortade koppel, balanserande på dikeskanten. Men icke då! Inte har man tid med sådant tjafs som hänsyn inte! Viktigare var uppenbarligen att styra undan för groparna i vägen!

Fyra bilar kom tätt efter varandra, en femte låg strax bakom. De fyra första körde på som om Matte och de tre Lapska var osynliga men ändå inte. De hälsade. Eller tackade? För att Matte hade den goda smaken att dra in både byst och mage för att lämna plats åt bilförarna. Hur som så hade Matte fullt sjå att hålla sig kvar på vägen med den branta kanten, samt med att få hundarna att bli små dvärghundar som alla rymdes mellan Mattes fötter samtidigt. Att hälsa tillbaka var inte möjligt. Ohyffsad Matte. Den femte bilisten körde kring 30 när den närmade sig, saktade ner och höll undan vid passagen av Matte och hundarna samt hälsade vänligt. Matte nickade tillbaka. Tänk om alla de fem bilförarna kört på detta vis. Så mycket trevligare promenaden hade blivit.

Vid flera tillfällen måste Matte sedan korta in hundarnas koppel och rada upp sig och hundarna längs vägkanten, för att lämna fri väg åt bilister som ansåg sig ha bråttom och föreföll irriterade över fotgängare med hundar i ett bostadsområde. Aldrig tidigare har så många varit ute kört samtidigt i området och haft så bråttom som när Matte olyckligtvis valde att promenera på måndageftermiddagen. Vart tog ordet hänsyn vägen? Inte var det kul för hundarna heller att ständigt bli halvhängda i superkorta koppel längs skarphyvlade vägkanter.

När familjen flyttade till området för elva år sedan kunde Matte åka skidor längs vägarna med två hundar i sele framför. Eller spänna dem framför pulka eller sparkstötting. Det känns inte möjligt längre. På grund av den allt hårdare trafiken i ett 30-skyltat område.

Hur kommer det sig att annars hyggliga människor blir som förbytta när de sätter sig bakom ratten? Kör hellre sönder omgivningen än bilen. Skiter i att visa att de skall svänga för att hålla flyt i trafiken. Varför använder man inte blinkers när man tänker ändra färdriktning? Där står man och väntar helt i onödan! Detta händer Matte ofta även här i området. Matte halar in hundarna vid möte med bil, som sedan svänger helt oannonserat framför Mattes fötter.

Varför bryr man sig inte mer om varandra?

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)