Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LÅGFART

2021-06-30

Tisdag.

Matte vill inte klaga, men dagarna går på halvfart och inte mycket blir gjort. Orken tryter i värmen. Tjugoåtta grader även på tisdagen. Hundarna gick en morgonpromenad med Husse till brevlådan och hämtade morgontidningen. Sedan pustade de i skuggan resten av dagen. Liksom Husse och Matte. Som ändå tog sig i kragen och höll sig någorlunda aktiva på förmiddagen innan solen låg på från söder och väster fram till kvällen. Tisdagen var kvav och mörka moln hopades och det var åska i luften, men solen vann. Flocken for ner till golfbanan och lunchade och där var det riktigt skönt med fläktande vindar över de öppna ytorna kring klubbhuset och restaurangen. Modji och Aili fick hundkex av kocken. Väl hemma i skogen så tog orken slut. Ingen fläktande vind. Det var tungt att andas.

Först på kvällen kändes det aktuellt att ta en hundpromenad, men den kortades ner när Matte märkte att den enda som hade ork var Aili. Matte och Modji kämpade i uppförsbacken. Nästan hemma igen mötte Lapskdamerna Wachteln, boende ovanför backen. Med en husse betydligt yngre än Matte och Husse. Han kämpade i värmen och bristen på luft att andas även han. KVAVT!!! SVETTIGT!!!!

En pelarfläkt har fått flytta in framför braskaminen. Fotboll Sverige - Ukraina. Matte slocknade till och från. Hundarna låg i uterummet där det var korsdrag. Tjugotre grader i sovrummet och tjugo grader utomhus vid läggdags. 

Man orkade mer när man var yngre.

Matte är djupt tacksam över att inte bo i Seattle eller Toronto där temperaturen ligger över 45 grader.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)