Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

AILI BESÖKTE KOSTYMLAGRET, foton

2022-09-27

Söndag - dagen efter utställningen.

En dag för vila och utevistelse på tomten, samt söndagmiddag på golfklubben där tråkiga nyheter väntade. Golf Star som äger anläggningen anser inte att restaurangen är viktig och vill införa sitt koncept i stället. Det skall vara likadant på samtliga anläggningar. Det inkluderar inte en restaurang i framtiden. Något i magen skall man kunna få, men då i form av "kiosk" eller liknande med färdiga mackor och inte lagad mat.  Restaurangen har haft olika utseende och krögare under alla de år som en restaurang drivits här och det är många! Nuvarande utseende med en smakfull och blomsterprydd uteservering, delvis takförsedd som slukar många gäster, har varit omåttligt populär under några sommarsäsonger! Även inomhus finns många bord och stolar.  Här kan man äta i alla väder och umgås med andra. Många golfare har utnyttjat möjligheten att sätta sig ner och snacka över lite mat, en fika eller en kall öl. Många hantverkare har ätit lunch här och många omkringboende, likt Lapskflocken, har njutit av en lokal krog ute i skogen. Nu tycker Golf Star tydligen att det skall vara slut med det. Man har inte förstått att restaurangen och krögarna fungerat som magnet, för de besökare som uppskattat en golfanläggning med en bra servering med fullständiga rättigheter. Restaurangen har bidragit till anläggningens popularitet bland gästerna. Men det förstår man inte i ledningen för anläggningen. Husse och Matte som passerar här varje gång de skall iväg eller hem har ju sett skillnaden på antalet bilar på parkeringen över åren. Restaurang eller ej. Öppet eller stängt. Olika entrepenörer har drivit restaurangen och matens kvalitet har varierat. Så bra, så trivsamt som nu har det aldrig tidigare varit! Så trist om denna möjlilghet till uteätande i mycket fin miljö på mycket nära håll försvinner.

Måndag.

Matte och Husse skall gå på bröllop snart och Husse behöver en mörk kostym. Sådana kan man hyra till ett bra pris i en lokal i Stockholms frihamn. Där kan man även hyra en krinolin eller en uniform från anno datzumal om man skulle känna för det. Kläder till maskerader eller teveproduktioner kan man finna här, men även kostymer daterade 2000 - NU. Hela flocken for iväg och vid ankomsten höll en helikopter på att landa på ett hus intill parkeringen. Aili visste inte om hon skulle titta upp, ner eller framåt. Framåt var ett bra tips, då en felparkerad elsparkcykel stod rakt framför henne. Aili valde att hoppa över den. Så småningom hittades rätt dörr i ett av de stora magasinen och vid ankomsten måste man skriva in sig och gå en brandsäkerhetsrunda för att känna till nödutgångarna. En aningen ovan miljö för hela Lapskflocken. Inte bara Aili tittade sig nyfiket omkring!

Klicka för större bilder.

Jisses vad med kläder! Lååånga gångar med kläder överallt. Husse blev anvisad en provhytt och sedan gällde det att hitta en passande kostym. De visade sig varken vara storleksmärkta alla gånger eller hänga där olika storleker skulle finnas. Så otroligt många tänkbara fanns inte heller, då en mörk kostym är en mörk kostym. Två snygga mörkblå kostymer satt aningen för trångt. Att sitta skulle bli ansträngande i för trånga byxor.

Husse provade och Matte letade. Aili slog sig ner och studerade allt som skedde runt henne. Det passerade personal fram och tillbaka med raska steg hela tiden och hur de kunde hitta i denna mängd med kläder kändes obegripligt.

Till slut hade Matte letat fram en snygg mörkblå kostym som dessutom satt bekvämt på Husse. Nu fick han hjälp med att hitta fram till skorna. "Ett par svarta pjuck skulle jag också behöva". Tjejen som skulle guida kom från Stockholm och "hajade klyket bra". Iväg försvann Husse och tjejen bland alla kläder. Tiden gick och Aili gick i viloläge.

Så småningom dök han ändå upp. Nöjd och belåten med pjucken i handen. "Lite stora men man kan ha tjockare strumpor!"

Rustad för bröllop betalade Husse sjuhundra spänn för hyra en vecka. Något mer bröllop denna vecka väntar inte och inte heller någon begravning. Så hur Husse skall kunna utnyttja sin fina kostym med fina skor mer än på lördag är frågan.

Hemma öste regnet ner och kostymen i ull fick hänga i den fuktiga luften i uterummet, för att hänga ut sig och vädra sig fräsch efter vistelsen i magasinet. En trevlig utflykt i en tidigare helt okänd miljö bland båtarna österut.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)