Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

AILI ÄR PARAD MED ÄIJÄ

2018-06-04

Söndag.

En mycket varm, 30 grader, solig och kvav dag med åska i luften.

Aili och Äijä visade tydligt att de var mycket glada åt återseendet! De umgicks på ett lovande sätt, men slösade inte energi på en massa spring och lek en sådan här dag. De hade fri tillgång till varandra hela dagen, så som Matte gärna vill ha det kring en parning. De nojsade lite och vilade mycket. Aili är lite onödigt kaxig mot sin mamma, varför Modji får lugn och  ro bakom något kompostgaller placerat på för stunden lämpligt ställe. Ömsom var hon inne i korsdrag och skugga i stugan och ömsom Aili och Äijä. Inga stängda dörrar, bara löst lutade kompostgaller. Ingen utstängd och ingen instängd och fritt fram för den allt kraftigare vinden genom huset! En del föremål blåste ner och omkull, men det var bra för hundarna med vinden.

Dagen förflöt i ett lojt tempo. Den kvava luften tog mer än värmen. Friskt vatten fylldes på för hundarna ute och inne och Matte bälgade i sig vatten. Vattnade lite i amplar och krukor ute och slöade mest.

På sena eftermiddagen satt Husse och Matte i trädgårdmöbeln framför stugan, i skuggan under ett av vinden ryckande parasoll. Modji låg inne i korsdrag och Aili och Äijä hade kommit ut efter sin stugvila. Aili gick ner i bäcken och svalkade fötterna och åt gräs längs kanterna och Äijä kom efter. Bäcken håller för övrigt på att torka ut nu, då vattentillförseln uppifrån sjön avstannat. Geggigt värre blir det vartefter! Matte greppade mobilen för att fota de fotbadande Lapska. Aili hann kliva upp på bron, men Äijä blev kvar i bäckfåran. Ett par foton blev det. Aili tittade på Äijä, gick målmedvetet upp till trädgårdsmöbeln där Husse satt i skuggan och Äijä kom lugnt efter. Aili ställde upp sig bredvid bordet och parningen var ett faktum med hängning inom en minut, från det att Matte fotat hundarna på bron!!! Vet man vad man vill så går det snabbt. Bekvämt för dem i skuggan och de kunde luta sig lätt mot stol och bord under hängningen. Bekvämt för Matte som drog ner en dyna och kunde knästående stötta de båda hundarna. Att det här paret gillar varandra är det ingen tvekan om. Måtte det nu också leda till ett gäng knytt för sedan länge väntande nya hem!

En dryg timme efter parningen bröt åskvädret loss! Några kilometer bort svämmade vägen över, men över Lapskflocken kom det inte en droppe. Dundrade gjorde det och blåste stormbyar från olika håll gjorde det däremot! Allt löst flög omkring och Matte kände sig rätt säker på att Aili och Äijä visste vad som komma skulle och passade på innan. Trots den kvava hettan!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)