Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

NAIV MATTE

2012-09-01

En naiv Matte har ibillat sig att saker och ting blivit enkla när Europa blivit som en stor familj. Att sälja knytt länderna emellan bjuder inga större svårigheter. Annat är det uppenbarligen med fodervärdsavtal. Matte trodde att allt skulle vara enkelt om man bara ville få det att fungera. Naivt och okunnigt tänkande visade det sig.

Matte var upptagen av sjukhusbesök i början av veckan och kunde därför först på torsdagen få tag på korrekt information från SKK, som hade medlemsservicen stängd på onsdagen.

Med svårigheter att försäkra en svenskägd hund utomlands och eventuella framtida tveksamheter i övrigt, avrådde SKK bestämt från att fullfölja planerna på att köpa ett Nástibarnbarn och placera honom hos fodervärd i ett annat land. SKK kan i framtiden inte bistå med hjälp om så skulle behövas. Det görs skillnad på nordiska länder och andra i mångt och mycket.

Matte blev alltså tvungen att göra minst två personer väldigt besvikna och ledsna och är själv mycket ledsen för detta. Matte hade gjort en glädjekalkyl och måste erkänna sitt misstag. En av Signesönerna kommer alltså inte att bli Mattes för att bo i Nederländerna med sin moster. Som Matte berättade häromdagen. Matte måste lyssna på dem som vet bättre och inte styrs av hjärtat.

Fredagen försvann i ett smärre töcken. Matte inledde dagen med att i duggregn ta en promenad med hundarna för att bli kvitt en envis huvudvärk, nackstelhet och nästäppa. Det fungerade inte. Regnet vräkte sedan ner hela dagen och hela kvällen och Matte var febrig och slö. Hundarna anpassade sig väl till situationen och slöade även de. De fick dock chansen att gå på toa i trädgården och efter uträttade behov återvände de snabbt in. De kunde få lite frisk luft och omväxling genom att vara ute en del på glasverandan under dagen. Matte knoppade in tidigt och försökte sova bort huvudvärken.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)