Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

I VÄNTAN PÅ - INGENTING

2021-04-24

Torsdag-Fredag.

Torsdag.

Aprilväder med ymnigt och oerhört blött snöfall hela dagen.  Några ärenden måste dock uträttas och flocken gav sig iväg för att hänga på låset till apoteket och den stora matbutiken på morgonen. Dagen tillbringades sedan inomhus. Även om Modji och Aili tidvis valde uterummet i skydd för både väder och vind och mycket varmare än utomhus. Ute ville de inte vara. Inget grus levererades under dagen. En förhoppning fanns om att så skulle ske.

Fredagen var sista dagen i veckan och ett lass grus var lovat "under veckan". Nu var vädret bättre och flocken tillbringade mycket tid utomhus. Husse hade flyttat undan bilarna för att bereda plats för två ton grus och Matte kunde konstatera att några djupa dräneringshål måste grävas för att få bort vatten ur det som skulle bli grunden till den lilla växthuspaviljongen. Ett tjockt lager blålera måste grävas igenom ställvis för dränering. Husse tog en kort promenad i skogen med hundarna. En kort sväng hemifrån blev det för att hämta nätbeställda nya parasoll. Bilarna fick stå på granntomten även denna dag, i väntan på utlovat gruslass. Det där med att "bara komma förbi och hämta markduk" hos grusleverantören fungerade inte då ingen var hemma. Dagen gick och inget grus anlände. Så var det med det löftet. Antagligen är det bäst att hyra släp och själv åka och hämta. Men när en granne erbjuder sig till bra pris lockar det. Framtiden får utvisa hur det blir.

I övrigt förundras både Husse och Matte över hur många det är som inte vågar vaccinera sig mot Covid-19. Man avvaktar och ser om de vaccinerade personerna i omgivningen överlever. Eller? "Jag avvaktar och ser". Samtidigt anses pandemin inte avta så länge inte alla är vaccinerade. I Indien ökar antalet smittade katastrofalt och nya mutationer uppstår.

Många har uppenbarligen missförstått något.

Man vaccinerar sig inte bara för sin egen skull. Faktiskt. Man vaccinerar sig som en samhällslojal handling - för oss alla. Bättre än ingenting tänker Matte. Även om det inte skyddar fullständigt.

Hela träningsgruppen har snart fått sin första spruta. Ett sommarläger går att planera.

Var rädda om er - och andra och tacka jag till vaccination!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)