Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GRUSKÖRARMATTE, foton

2021-07-12

Söndag.

Matte körde grus hela dagen.

Från klockan nio var Matte igång, passande på innan solen stigit högt och medan vinden blåste svalkande på den lättklädda Matte, som nästan frös - och njöt av svalkan. Fem "laggårdsskyfflar" makadam i varje skottkärrelass var vad Matte mäktade och detta skulle spridas runt växthuspaviljongen. Även under de femton murblocken på tjugotre kilo styck som ligger runt den lilla byggnaden. De måste alltså lyftas bort och läggas tillbaka. Hela området runt skulle färdigställas med ännu ett halvt ton grus. För stabilitet och ett estetsikt tilltalande slutresultat. Ett skapande av ett litet rum i trädgården.

Matte jobbade på med vätskepauser. Husse var iväg en vända till golfbanan och tränade slag och klöv sedan ved utanför grinden och de båda Lapskdamerna alternerade mellan att ligga i svalkande skugga och slöa och att hålla koll på omgivningen. Flocken samlades när Husse och Matte tog fikapauser tillsammans. Det blev allt varmare och morgonens svalkande vind blev varm och svagare - men nu ville Matte få detta färdigt och jobbade på.

Husse insåg att någon middag skulle det inte bli än på ett tag och åkte ner till byn och hämtade sushi, som åts i korsdrag på den enda skuggiga platsen, vilket var punschverandan. Modji och Aili sträckte ut sig, mätta och belåtna på golvet i tvärdraget.

Sedan tog Husse en skogspromenad, inkluderande blåbärsätande för hundarna och Matte hann precis placera ut de sista stenarna kring den nyanlagda rabatten vid paviljongen när trion återvände. Avspark i fotbollsfinalen närmade sig och Matte tog några foton på resultatet av dagens arbete. En hel dag med grus och sten och hur många vändor det blev med skottkärran orkar Matte inte tänka på. En stegräknare hade nog gett väl godkänt på gåendet denna dag. Med belastning.

Just då, en halvtimme innan matchstart, försvann internetuppkopplingen. Ingen TV. Inga fungerande mobiltelefoner. Det gick inte att ringa eller på annat sätt få kontakt med yttervärden.

Radion fungerade och Husse lyssnade på matchen med två öron och Matte med ett halvt, medan hon stökade omkring och fick lite gjort även inne i stugan. Ännu en kväll som blev för sen. Inte bara på grund av fotbollen! Stugan måste vädras ur för att få ner temperaturen så gott det låter sig göras, innan man ens kan tänka på att försöka sova. Den svalare kvällsluften måste hinna "fylla" den solvarma stugan. I alla fall lite. I alla fall sänka inomhustemperaturen från tjugosju grader.

Klicka för större bilder.

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)