Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FAMILJESÖNDAG

2014-09-01

söndagförmiddagen drog hela Lapskfamiljen till torpet i Vettershaga. En lyx att ha detta fritidshus på 40 minuters avstånd hemifrån. Inget jobb skulle göras för en gångs skull. Huset skulle bara tittas till och Husse och Matte slappa tillsammans med hundarna. Som fick sköta sig / roa sig själva under ett par timmar. Husse och Matte njöt av sol från en klarblå himmel och alldeles lagom varmt för att sitta i solen i den milda vinden och ta till vara en sensommardag. Matte serverade fika på gårdstunet mellan de små stugorna. Hundarna hoppades på någon nerfallen kaksmula. I övrigt åt de blåbär och jagade sork.

Härifrån gick färden till Östanå färjeläge och loppisen Lumpboden. Ett strategiskt läge och här är det alltid mycket folk. Söker man något speciellt går det att beställa. Förr eller senare dyker det upp på något vis. Matte hittade några småpryttlar som faktiskt behövdes och samvetet var rätt gott vid betalningen som i vanlig ordning var förhandlingsbar, då inte alla varor är prismärkta.

I bilen hade Husse med sig sina golfklubbor och nästa anhalt var Brollsta Golfklubb hemmavid. Medan han tränade slag satt Matte i solen utanför klubbstugan och tittade i tidningar. Bilen stod i skuggan och hundarna kunde studera folklivet denna soliga sensommardag dag då parkeringen var full. När Husse tränat färdigt åt han och Matte en sen lunch utomhus.

Hemma i trädgården fortsatte Husse och Matte sedan sina aktiviteter med gräsklippning och blomvattning. Hundarna höll koll på dem som var ute och promenerade förbi på vägen. Mycket folk var ute i sina stugor denna helg, men lämnade området och for mot stan i kvällningen. Då passade Husse på och tog en långpromenad och gick "Älgebyrundan" med hundarna.

Matte fortsatte med sitt plockande i trädgården, då det under resten av veckan kommer att bli mycket lite av sådant arbete. Operation på onsdag och därefter ett liv med båda händerna upptagna av kryckor ett bra tag framöver. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)