Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LOCKET PÅ

2017-08-18

Torsdag.

Under dagen kom ytterligare information i områdets FB-grupp om vargattacken. Hunden hade hittats ihjälbiten och Länsstyrelsen var ute och spårade. Där slutade den sakliga diskussionen och en massa tyckande och känslostormar tog överhanden, med kritik mot LST då ett vargrevir etablerades här för en del år sedan. En jakttidning snappade blixtsnabbt upp händelsen och tyckte till. Nu på fredagsmorgonen är samtliga inlägg borttagna från FB och på Länsstyrelsens rovobs.se finns en observation från sena eftermiddagen, ett stycke sydost om platsen för morgonens händelse. Att enstaka vargar passerar är inte märkligt. Att en en liten hund i närheten av en människa på en liten väg mellan många hus fångas in och bärs bort av en varg och sedan bits ihjäl är dock märkligt. Framtiden får utvisa vad som hänt i detalj och vad som kommer att hända. Familjens hundar vistas inte lösa i skogen, då där finns många vildsvin. En björn har på försommaren siktats inte alltför långt bort. Betydligt fler hundar dödas av vildsvin årligen än av varg! För att inte tala om alla trafikdödade hundar.

Lapskflocken fick lunchbesök och eftermiddagen tillbringades med mat och tårta och en massa trevligt snackande! Dock inte hundprat denna gång för ovanlighetens skull. Men hundarna var närvarande och när ätandet avslutats kunde inte Aili bärga sig, utan bara måste upp i knät hos en av gästerna! Man kan förledas tro att det var tårtresterna som hägrade, men inte när det gäller Aili. Hade hon blivit bjuden på belgisk chokladtårta så hade hon troligtvis tackat nej. För Aili är det knäsittande som är målet när någon sitter vid ett bord eller annorstädes. Möter hon någon sittande i rullstol så hoppar hon mer än gärna upp och knäsitter - helt spontant! Vill komma nära och numera är Matte beredd. Alla vill inte få sextorn kilo hund dimpande ner i knät helt oförhappandes. Ovanligt många vill dock gärna ha Aili tätt inpå, till hennes oförställda belåtenhet. 

Hundarna fick en kortare kvällspromenix, men i övrigt fick de nöja sig med utevistelse på tomten och umgänge med trevliga människor den här dagen. En hel del stoj blev det för Aili med en djurälskande besökare. Modji lät dem hållas och städade under bordet så länge.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)