Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EN BLANK VECKA

2023-05-09

Måndag.

Med en lättnadens suck vaknade Matte på morgonen. Efter fyra veckor med två inbokade besök hos läkare eller tandläkare varje vecka under fyra veckor, låg en vecka framför Matte helt tom på tider som skulle passas och behandlingar som skulle utföras. Parallellt har två tänder borrats upp, ögonlocken hissats upp för kompletta synfält och solskador med cellförändringar i ansiktet behandlats. Det körde ihop sig rejält och Matte har varit trött och har haft ont. Väldigt ont ibland. Att titta på kalendern på köksväggen denna morgon gav Matte en känsla av semester! Ledighet och frihet. Att njuta av innan tandbehandling och annat kör igång igen.

En vårdag med sol, blåst och femton grader. En dag lämplig för att ställa fram trädgårdsmöbler och lite annat. En dag för att vädra ur det lilla växthuset. En dag för att vattna vintergröna växter som törstar. Bland annat. Så då satte Matte igång med allt detta! Ledsagad av en nyfiken och lätt förundrad Dima. Han hängde hack i häl på Matte nästan hela dagen. Hans revir genomgick en förändring. Nya prylar dök upp som måste undersökas. Nosas av och studeras. Matte lyfte fram trädgårdsstolar och grill och grillen var väldigt intressant med ingrodda dofter! Matte baxade fram en bänk att ställa blommor på och plötsligt måste Dima gå runt och inte rakt fram. Möbler i vägen! För Aili var allt gammalt och vant och hon hittade favoritplatsen i hörnet bakom en stol på altanen. Där var det skugga. Matte satte upp och fällde upp det stora parasollet, då även hon skulle vistas i skuggan med behandlade solskador i ansiktet. I nuläget som ett stort och utbrett brännsår av andra graden. Men i läkning.

Matte irriterade Dima genom att sätta upp ett lågt trädgårdsstaket runt den runda rabatten mitt på gräsmattan och tre mindre upphöjda rabatter strax intill. Dessa har Dima kutat över under vintern när han har lekt med Aili. Nu står här tulpanbladen höga och inga hundar skall få trampa ner dem! Detta lilla staket är en markering bara och inte alls omöjligt att kliva över. Dima gick runt och funderade och kollade noga vad Matte gjorde. I den stora runda rabatten kunde han nu inte följa svartmyrorna som bor här och som fascinerat honom. Kring de mindre rabattarna ligger täckbark som Dima älskar att tugga på. Den täckbarken kom han nu inte åt. Bra! Matte såg hur brydd Dima blev när ett hinder dykt upp som begränsade honom.

Matte tyckte att det såg ut som om Dima funderade på hämnd, när han flera gånger återvände till de nya små staketen runt rabatterna. Helt fel hade hon inte. Lite senare såg hon plötsligt Dima uppe i pallkragen där potatis snart skall sättas. Där roade sig Dima med att mycket engagerat försöka tömma den på jord. Dubbla pallkragar och högs upp Dima som satsade allt! Jorden flög ur lådan och Dima var överlycklig. Matte var mindre lycklig. Men kunde inte låta bli att skratta åt Dima. Vilket han inte fick se.

Lite senare kom Husse hem efter att ha golftränat på den nu helt öppna banan. Den öppnade medan Matte hade värsta tandvärken och en sista promenad där med hundarna hann det inte bli tyvärr. Restauranger skall Golf Star inte ha på sina anläggningar och Husse kunde inte få någon mat som han brukat vid golfbanan. Ett koncept lika för alla anläggningar skall man ha. Bara mackor, ingen lagad mat. Många restauranger har man stängt runt om på sina banor. Vilket en medlem kommenterade på FB nyligen och Husse instämde i yttrandet om att restaurangen var saknad och att det inte var detsamma med bara mackor, när man är hungrig efter att ha gått en golfrunda. Denna tråd raderades av Golf Star. Man får inte uttrycka någon form av negativa åsikter tydligen. Eller ens konstruktiv kritik. Trevligare med restaurang med riktig mat som förr. Bara som ett tips. Om man vill behålla medlemmar och besökare. En form av censur. Golf Star accepterar inte ifrågasättanden från medlemmar. Tydligen. Ingen yttrade några påhopp eller oförskämdheter på något sätt. Man ifrågasatte det nya konceptet med mackor. Bara så. Men Golf Star raderade konversationen. Kritiska röster tystas tydligen.

Matte avslutade dagen med att gå en sväng med hundarna, när solen försvunnit bakom skogen. Matte är ljusskygg för närvarande.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)