Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

KETCHUPEFFEKT

2018-07-30

Söndag.

Klockan sju på söndagmorgonen väcktes Lapskflocken och åtskilliga grannar av en rejäl åskknall! Kort efter dånade regn i form av skyfall på taket och vattnet sköljde ur hängrännorna och sprutade ur stuprören och rannt i floder över gruset! Samtidigt som blixtarna fått fnatt och for som galna kors och tvärs över himlen! De små trästugorna på plintar på solid berggrund hoppade i otakt och grannen från Belgien konstaterade att så gör inte husen i hennes hemland! Här har vi fått 13 mm vid ett tillfälle  för två veckor sedan och sedan 4 mm och i övrigt inget regn alls av någon betydelse sedan Midsommarafton! Nu kom det 40 mm på en enda timme och kort efter ytterligare 10 mm under en timmes hällregn. Ketchupeffekt.

Livet gick i stå totalt. Husse och Matte och "alla andra"  hade kastat sig ur sängarna för att hinna fixa kaffe innan ett troligt strömavbrott skulle inträffa. Det kom aldrig. Sladdar till dator, teve och laddare var urdragna redan kvällen innan och inget kom till skada. I dunken fanns vatten i händelse av strömavbrott. Allt var väl förberett för det väntade åskvädret således.

Men så var allt över helt plötsligt och solen sken! Varmt blev det och FUKTIGT! Tjugosju grader och fem hinkar vatten per kvadratmeter blev svettigt. Modji gillade inte detta! Hon fick kylvästen på sig men var slö. Matte tvångsbadade henne i bassängen och Modji teg och led. Modji ville ligga i solen och det fick hon inte. Till slut kröp hon under trädgårdsstolen i gruset, där hon har en favoritplats och andningen blev lugn och hon kopplade av. Aili höll sig i vardagsrummet under bordet. Korsdrag blev det inget trots att alla fönster och dörrar var öppna. Det var totalt vindstilla. Inte en lindrande fläkt. Tjugosju tropiska och fuktiga grader.

Husse, Matte och några grannar åkte ner till golfklubben och åt lunch. Det var vad orken räckte till. Stärkta av god mat och trevligt umgänge ökade aktivitetsnivån en aning under eftermiddagen. Husse drog iväg och hjälpte till med resning av ett garagetält och Matte höll koll på hundarna och tröstade nickande och dyngsura blommor med stöttande pinnar. Iskallt fotbad blev det för hundarnas del, även Mattes och tvångskommendering till de svalaste platserna. Allt är ju relativt och här och där kunde man ana bättre förhållanden med aningen av en aning av friska vindilar någon gång ibland. Matte svettades och vräkte i sig vatten. Klimakteriet i repris. Typ.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)