Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BISSINGAR

2013-10-29

Tiden rasslar iväg och nu har knytten börjat få bissingar! Små vassa hörntänder börjar bryta igenom tandköttet. Visst intresse finns för att bita på allt möjligt och Matte försöker överföra bitandet på Mattes fingrar, till en liten platt och olikräfflad valpleksak. Avsedd just för detta. En knyttbitring! Den är inte helt ointressant. Inte heller den egentillverkade valpleksaken av två ankelsockor. Där en socka med hål på hälen stoppats in i den hela maken och så har en knut åstadkommit en liten tygboll med svans. Lagom för knytt att bära runt på och ha dragkamp med. Med Matte och varandra. Dragkampande uppmuntras!

Gutten är mycket noga med att gå på tidningen och har bråttom dit när han sovit och ätit. Rumsren alltså. Hans systrar är duktiga de också, men har inte alltid fullt så bråttom som brorsan. Men tidningarna får ta merparten. Ett och samma knytt har nu lyckats klättra ut ur lådan två gånger. På olika ställen och ingen gång där sargen är sänkt, för lättare i och urklivande för deras mamma. Där lådkanten har full höjd är vad som lockat. På insidan finns en list för att hindra Modji att krossa sina knytt mot kanterna när de är helt små. Bra trappsteg för den som är nyfiken och gillar att lösa problem när de är lite större! Men helt kul var det inte att ensam sitta på utsidan när mjölkbaren öppnade.....   Pipen avslöjade rymmarens position. Nu börjar man se mer av vad som döljer sig under ytan på de helt ljuvliga små uppenbarelserna!

Måndag.

Matte tog en kortare skogspromenad än planerat med Násti och Modji, när knytten sussade sött. Mörka moln tornade upp sig och vinden tilltog. Men än var det inte dags för någon storm, då ovädret just dragit in över Skåne. Dock började ett lätt regn falla och Matte valde att vända hemåt och plocka undan lösa föremål. Inte blev det så mycket mer oväder, så hundarna fick vara ute på tomten och Matte rensade i trädgården ett tag till för frisk luft. För övrigt verkar dessa trakter ha hamnat vid sidan av, med facit i handen på tisdagmorgonen.

Namn på knytten är något som stötts och blötts ett tag. Det börjar nog kännas som att det klarnar. Men än finns det tid innan registreringsansökan måste in. Det blir i alla fall inte Ludde, Molly, Wilma och Ronja! Som alla ligger som de fem översta på listan över de vanligaste hundnamnen i Sverige! Molly toppade även listan 2012 över de vanligaste hundnamnen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)