Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INNEDAG

2014-05-09

Torsdagen blev en regning och ruskig innedag. Sådana kan behövas ibland, när den mesta tiden tillbringats ute med trädgårdsarbete. Matte hade inget emot att ta det lite lugnt, efter en desto aktivare onsdag. Sex plusgrader, blåsigt och regnigt. Násti drog sig genast tillbaka på verandan när Matte släppte ut hundarna på tomten på morgonen. Modji och Aili lekte lite på gräsmattan, men inte speciellt engagerat när regnet strilade ner.

Mitt på dagen var det uppehåll en stund mellan de två olika regnväder som skulle avlösa varandra och Matte tog en promenad bortåt vägen med hundarna. Trots allt är det behagligare med regn än damm! Arbetet med traktorn föreföll klart och vägen låg dammfri och öde.

Aili fick tuppjuck vartefter dagen fortskred och Matte inte ägnade sig åt henne. Hundarna fick vistas på glasverandan en del för att kunna kolla på fåglar, ekorre och katter i omgivningen. Utan möjlighet att gräva upp något i trädgården, gav sig Aili på blomlådan med övervintrade pelargoner som står ute för avhärdning. Många år gamla pelargoner föll offer för en understimulerad pubertetsvalp. Smällar man får ta. Matte får skylla sig själv som inte körde lite träning av något slag med Aili. Tänkte att det blev mycket under onsdagen. Många krav. Lite vila kanske kunde vara bra. Men Aili uppfattar nog bara träningen som kul lek och verkar inte särskilt tyngd av kraven. Matte försökte nog bara ursäkta sin egen lathet/trötthet.....   

När Husse kom hem hade regnet upphört i stort sett. Det vara bara som smått stänk i luften, varför han tog en promenad med hundarna. Inte så lång men dock. Aili ville mer. Under kvällen tog hon sig an ett vedträ och omformade det. Matte skall försöka skärpa sig under fredagen. Ta tag i orken igen. Vara en bättre Matte till sina hundar.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)