Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LÅNGPROMENAD

2012-12-04

måndagmorgonen var det -16 ute och +16 inne. Matte fick eld i kaminen och gav sig så småningom iväg med hundarna på en långpromenad i området. Vägarna var isiga och halkiga så spikskor (Icebugs) var en nödvändighet för att inte halka. Solen hade just tittat över trädtopparna och spred ett varmgult ljus över landskapet. Där man nu tydligt ser hur många hus som står tomma hela vintern. Matte gick fort och Modji som ville nosa på varenda kissfläck och lite till, var väl inte så glad åt det. Men hennes nakna mamma behövde hålla farten för att inte frysa. Násti har nu endast underull runt halsen och på baksidan av låren och på svansen. Runt halsen har hon en jättekrage och hon ser lite konstig ut. Inget man ställer ut i Älvsjö direkt....   Förlåt Násti!

Matte hade lite att göra på tomten och Násti fick ett tjockt täcke på sig. Men hon valde ändå att ligga nerbäddad i korgen på glasverandan. Modji har nyligen fått tillbaka sin päls och underullen är väl inte riktigt klar ännu. Kylan kom dessutom väldigt plötsligt och hundarna har inte hunnit anpassa sig riktigt. Men Modji intog sin vaktplats överst på trappen och lyfte en tass lite då och då.

Matte gick in och lät hundarna värma sig framför kaminen ett tag. Därefter blev det lite mer utevistelse. De måste vänja sig och sätta vinterpäls! Matte höll igång genom att hacka is i bäcken, så att fåglarna kan komma åt vatten och den totala isläggningen fördröjs.

Dykare har nu sökt där hundarna markerade på samma ställe i Landösjön i Jämtland. Med en meters sikt just där, gick det inte att se något. På andra ställen i närheten var sikten bättre till och från. Men med -20 och isflak flytande runt omkring måste de till slut avbryta dykningarna. Till våren kommer de troligtvis att fortsätta dykningarna på platsen.

Angående 5 poängs avdrag för mycket skällande på tävlingen, när Modji inte skällde alls, så ligger beslutet hos de två domarna. Modji var ju alldeles tyst.......

Motivationen att träna och tävla på lördag kom av sig.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)