Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MOTORBÅTAR

2013-06-09

lördagen tog Husse en tidig skogspromenad med hundarna, som sedan skulle lämnas ensamma under några timmar. I skogen kunde inte något ökat intresse märkas vid den så kallade "vargtallen". Inga nya markeringar och inga andra djur i skogen än de vanliga. Men ovanligt mycket mygg. Mer än vanligt. På den egna tomten brukar knotten förstöra kvällarna, men i år har myggen gjort dem sällskap. Det talas om de aggressiva myggor som funnits i många år kring Dalälvens utlopp. Medan Husse och hundarna vandrade i skogen, försökte Matte få bort jorden under naglarna och mellan tårna och diverse skräp ur håret efter en tidig runda i trädgården. Säger man "god morgon" till sin trädgård varje dag har man en chans att ingripa i tid om ingrepp skulle krävas. Sniglar och löss förökar sig fort!

Husse och Matte begav sig sedan in till Stockholm och Djurgården. Inbjudna för att i sällskap med andra titta på motorbåtar och några bilar, samt äta en måltid med marint tema på en ponton med stort partytält. Matte hittade en roddmaskin ombyggd till roddbåt! Där det även fanns plats för ett par hundar. Liten, smidig och effektiv. Det var den klart billigaste båten vid bryggan. Husse bordade en nittonmillionersbåt och han gjorde sig riktigt bra där! Matte provsatt förarplatsen och kände sig som en pilot bland alla instrument och bildskärmar. Sedan skulle Husse fota Matte vid en tjugoniomillionersbåt, men båten var så stor att Matte endast syns som en prick intill fören. Stående på bryggan. En upplevelse var det. Solen sken, vinden blåste lagom mycket och det var lagom mycket folk.

Hemma väntade hundarna och resten av dagen fick de vara ute i trädgården, när Husse och Matte fortsatte sin mindre lyxiga tillvaro med vardagssysslor utomhus.

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)