Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GLAD? PÅSK

2016-03-23

Tisdag.

Här hade Matte tänkt skriva något glatt om den annalkande Påskhelgen. Men GLAD ?

Det är onsdag morgon och just detta ord "GLAD" fastnade liksom i fingrarna när tangenterna skulle tryckas ner. Vadå GLAD denna tisdag och nu efterföljande onsdagmorgon. Bryssel. Innan Matte fick kontakt med sin ena son en orolig väntan. Han flyger till Bryssel ibland. Nu var han i Stockholm. Men andra var där.

Trump vann yterligare ett delstatval. Ytterligare ett steg närmare presidentposten.

Nej, GLAD känner sig inte Matte. Mörka krafter tar över världen. Oförställd maktlystnad och maktlystnad i religionens namn. I det stora och i det lilla. "Det är synd om människorna" skrev Strindberg. Då. Ingen skillnad nu.

Markarbetena är klara för två asylboenden i centrala Brottby. Mycket nära en busshållplats från vilken det tar trettio minuter in till Stockholm och mycket nära en mycket välbesökt ICA-butik. Men bygget har gått i stå. Stillastående maskiner står bakom staket på mark med alla rördragningar klara. Tillfälligt bygglov är inte klart. Överklaganden har skett då "man" anser läget för ocentralt! Har någon frågat dem boendet är avsett för?! En mil upp i skogen från denna utmärkta plats att bo på bor Lapskflocken. Snacka om ocentralt...  Mitt inne i Brottby är väldigt centralt och i Kungsträdgården i Stockholm lär det inte bli några asylboenden. Har man flytt från krig är väl ett boende trettio minuter från Stockholm med busshållplatsen utanför dörren och stor mataffät snett emot ett väldigt bra boende. Detta boende skulle ha varit klart för 23 dagar sedan. 

Vad gjorde Lapskflocken denna dag? Rätt ointressant i sammanhanget faktiskt. Tog en gråväderspromenad i snöslask upp till sjön, njöt av lugn och ro. Ett privilegium och en sällsynt förmån. Hur olika faller inte ödets lotter!

Sedan tvättade Matte skallen tom genom att ta tag i städningen av den lilla stugan. Två löptikar, blött och skitigt ute, grus på golven. Det fanns att göra inför torsdagens påskmiddag och helgens långväga besök med hundträning.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)