Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MAN ANPASSAR SIG

2018-07-18

Tisdag.

Dag efter dag slås värmerekord och natt efter natt blir det varmare och varmare. Fläktar och AC är slutsålda. Lapskflocken är lyckligt lottad med en takfläkt och en urgammal bordsfläkt som hittades undanstoppad i gärststugan. Aktiv är man morgon och kväll och däremellan  - siesta. Man dricker och dricker och dricker ännu mer. Hundarna anammar den nya livsrytmen. Men så mycket sova blir det inte. Trots trötthet. I D.N. skriver man om hur man skall överleva/orka med : "Så överlever du rekordvärmen". Men många svenskar åker de facto till och flyttar till länder där trettio plus är vardagen. Det man söker fullt medvetet. Dock inte Husse och Matte.  Från Nederländerna kommer oroade sms med frågor om skogsbränder. Man har sett kartor över Sverige med bränder över hela landet. Under måndagen och tisdagen brann det inte långt från Lapskflockens revir, i skogen mellan fritidshusområdet och Roslagsstoppet vid E18 Norrtäljevägen. Skogen som Lapskflockens revir ligger intill och i vars ytterkant alla skogspromenader sker. Tvärs över vägen. Ett blixtnedslag på söndagen är den troliga orsaken. Samtidigt eldade en granne pinnar direkt på marken intill sitt hus. Förmodligen i tron att regnet innan skulle skydda. Men allt ovan markytan var fortfarande torrt som fnöske och gnistor far lätt iväg. Röken mötte Lapskflocken när den kom hem.

En dag i sänder. 

På natten rumsterade Modji om och hivade ut fällen och filten, vilka hamnade över en förvånad Aili! Som, när Matte vaknade till satt käpprak bredvid sin av "sängkläder" överfulla biabädd. Ett litet täcke hade hon över ryggen! I en tom och svalare bädd sov Modji gott! Båda fönstren stod på vid gavel och i sovrummet var det tjugosex grader. Vem sover bra då? Modji! När hon bäddat så som hon vill ha det.

Modji kom i fällning helt abrupt i måndags. Inte peu an peau som vanligt. Plötsligt började all päls släppa överallt! Modji kammades ur och kvar blev en jättehög, utan att Modji såg det minsta mer pälslös ut för det! En anpassning till omständigheterna antagligen. Även om pälsen verkar ha skyddat mot värmen.

Låren och sidorna är kammande för första gången! Så det lär bli MYCKET mer päls som skall bort!

Klicka för större bild.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)