Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LITE BRÅTTOM...

2019-06-12

Tisdag.

Att planera en valpkull kanske inte är en så stor  sak, tänker en del. Var och en tänker och gör på sitt sätt och upplever detta med hunduppfödning helt olika naturligtvis. Oavsett ras. Någon parade sin tik trots vetskap om egen väntande stor operation och kompisar fick ta hand om födsel, valpkull och allt därikring. Matte går omkring livrädd för oväntade bakslag gällande den egna hälsan och möjligheterna att ta hand om knytten på önskat sätt. Att det oplanerade inträffar kan man inte gardera sig mot tyvärr.

Men det finns mycket man kan planera. När knytten väl har flyttat in i Mattes lilla sovrum är deras och Ailis väl och ve prio ett. Matte kommer att stirra sig vindtirig på miraklen och notera deras personligheter från första sekunden. Varför mycket måste bli gjort nu. Sedan semesterstänger mycket och Lapskflockens liv centreras till den lilla stugan i skogen hela denna sommar. Det är mycket som måste hinnas med innan Midsommar.

Därför drog flocken iväg in till Kungsholmen för det traditionella sommarbesöket vid Solstugan i Fredhäll. Ett besök som brukar följas av en hundpromenad i de fina omgivningar, där Matte bodde i nästan nio år på sjuttiotalet. Solstugan var då en liten kaffestuga driven av en gumma som bakade allt bröd själv. Den har nu invändigt förvandlats till en restaurang med en design föga överensstämmande med sitt röda stugliknande yttre. Tyvärr. Men det kallas utveckling och det är bara att hänga med. Maten från lunchmenyn var god - när den väl kom på bordet. Regnet hängde i luften, men höll inne skuren i det längsta. Visst skydd av tak nådde över bordet i utkanen av verandan, där Lapskflocken slagit sig ner. Men någon promenad efter maten blev det aldrig tyvärr, då himlen öppnade sig och regnet öste ner. Bara den korta biten under stora träd tillbaka till bilen.

Klicka för större bilder.

Hemma regnade det inte och hundarna kunde vara ute på tomten några timmar, medan Matte och Husse rensade ogräs och vattnade i brist på regn och Husse tog sedan en promenad i skogen med dem. Både Husse och Matte ville hinna med att se fotbollsmatchen! Trött Matte somnade till, men så kom äntligen de svenska målen!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)