Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BATTERILADDNING

2014-07-12

Fredagen blev en lat sommardag hemma för hundarna. Laddning av batterierna behövs. Modji och Husse har varit ute på två skarpa sök, två sena nätter på kort tid. Med väldigt mycket gående. Sommaren är en tid för försvinnanden och många är bortresta, varför Lapskfamiljen försöker hålla sig i form för insatser. Matte sköter för närvarande marksevicen i brist på förmåga att vara fysiskt aktiv. Ser till att hundarna är form vad gäller kondition och allmänt välbefinnande och att Husse får med sig vad han behöver och är i hyfsat skick även han.

Dagen var solig, men inte fullt så varm som tidigare dagar och både Husse och Matte hade lite ärenden att uträtta i Arninge. Hundarna lämnades hemma. Husmanskostbuffé inklusive bakelse till kaffet till det facila priset 90 kronor intogs på GOTTI brredvid Granngården. Nej, Matte får inte betalt för att göra reklam, men tipsar gärna andra! Lastbilschaffisar och pensionärer äter gärna här. Rekommenderas! 

Rosorna blommar i trädgården nu och Matte njöt, samtidigt som hon band upp och stöttade. Pratade med sina växter. Vattnade en hel del och planerade lite nytt. Husse flyttade ved. Plats måste beredas för den björk som blåst ner på granntomten. Tack, tack för välkommen gåva! Grannen tittade över på ett besök och Aili - knähunden nummer ett var inte sen att placera sig på sin favoritplats.

Husse tog i kvällningen en skogspromenad med hundarna och återvände hem helt sönderstucken av knott. Kvällarna i den lilla stugan i skogen är väldigt knottrika, förmodligen som en följd av att bäcken rinner över tomten. Till och med hundarna får nog och drar sig upp på glasverandan. Där sitter Matte skönt i korgstolen och läser i kvällningen. I sällskap av hundarna som har koll över nejden genom glasdörren. Skatorna som bor i granen utanför retas genom att hacka på gamla märgben på gräsmattan.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)