Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

RUGGUGGLEMATTE

2016-03-04

Torsdagen blev en alldeles väldigt grå dag. Allt var grått, vått och trist ute. Dimma som förvisso kan vara vackert, men med smutsig snö, småregn och blåst blev det bara sååå trist! Lägg därtill en såphal väg utanför stugan.

Matte släppte ut hundarna på tomten och höll sig själv inne i stugan i närheten av braskaminen. Ruggig Matte. Ruggugglematte. Småfrös men var ändå varm, täppt i näsan och täppt i lungorna, tjockt i skallen och seeeeg. Slö och fantasilös. En så'n där dag. Som man inte  vet riktigt var den skall sluta. I sängen med feber eller inte.

Matte hasade omkring i stugan och "lekte" vid datorn. Petade in vedträn i kaminen, men frös. Vilket uppenbarligen inte Modji och Aili gjorde. De valde själva att ligga ute på glasverandan i timmar under förmiddagen! Aili i den mjukbäddade pilkorgen och Modji i den hundfällförsedda korgstolen, med utsikt över vägen.

Matte tog sig i kragen och klev i "spikskorna" för en promenad bortåt vägen med hundarna. Varpå hon piggnade till av regn och iskall vind i ansiktet, men frös ännu mer vid hemkomsten. När Husse kom hem från jobbet tog han med hundarna på en liten tur i skogen. Matte tog en hostmedicindos med "irlandsmedicin".  Slutade frysa och piggnade till lite.

När det var dags att krypa under täcket mådde Matte inte febrigt längre och hopp fanns om en högst tillfällig åkomma.  

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)