Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DÅLIGT SAMVETE

2015-06-10

Tisdag.

Matte tog med hundarna på en långpromenad i raskt tempo genom området. Powerwalk för motionens skull. Springa är inte aktuellt med utbytt höft och var det inte tidigare heller. Nu öste Matte på ordentligt och konditionen börjar väl bli aningen bättre. Därefter ägnade Matte tid till trädgården och for sedan iväg till Hakunge för att träffa en person som skulle vara där men inte var där. Snopet.

Så Matte drog vidare till ICA och där satt åter den unga kvinnan och tiggde mycket aktivt vid ingången. Aldrig tidigare har Matte upplevt att någon så påträngande bett om pengar! Money! MONEY! Som för att undvika att få gåvor i form av mat för dagen, vilket varit vanligt. Med en arbetsgivare som pytsar ut tiggare via sin minibuss vid olika butiker är det väl bara pengar hon har användning för dessvärre, när han kräver in hyran för platsen vid ICA:s entré. Dåligt samvete. Matte känner både avsky inför hur hon utnyttjas av landsmän och ilska över att kvinnan inte kan leva ett anständigt liv och få hjälp i sitt hemland, sorg över hennes utsatthet och dåligt samvete för att Matte inte skänker av sitt eget överflöd i jämförelse.

Matte återvände hem och gav hundarna av sitt överflöd, i form av varsitt hundtugg som de blev mycket glada för. Dövade sitt dåliga samvete för att hon inte heller denna dag lade ner tid på hundträning. Full av beundran för alla som rallytränar, agilitytränar och spårtränar nästan dagligen....  Modji fick i alla fall följa med över till granntomten för lämnande av några tidningar. Lös i fritt följ med rallymoment längs vägen. Under tiden tränades Aili i att hålla tyst innanför det egna staketet. Något som i och för sig tränas intensivt dagligen med allt fler sommarboende och "nya" hundar som passerar nära inpå.

Resten av dagen och kvällen ägnade Matte åt att så omärkligt som möjligt lägga igen den för dränering uppgrävda slänten mot bäcken. Lera som torkat bjöd på ett fysiskt rätt krävande jobb. Aili var med och inspekterade. Även Husses jobb med isolering av vattenledningen inspekterades närgånget av Aili!

Tvätten hängdes på tork på lillstugeverandan, hundskit plockades på tomten och några sniglar likaså.

Ingen cykeltur i dag heller....  Ingen rallyträning med Aili i dag heller....  Inte ett enda spår lagt för någon hund. Ingen uppletandeträning. Ingen apporteringsträning. Allt sådant som Matte vill göra men som liksom aldrig blir av. För att inte tala om utrensning i skåp och lådor. 

Tiden går bara snabbare och snabbare och veckorna består av idel fredagar och måndagar och plötsligt måste Matte ta sig tiden att sätta sig och njuta av doftande buskar med en mugg kaffe i trädgården. Vila en stund. Trots att hon är ledig för jämnan. Pensionär/Friherrinna!

Det är så mycket man skall hinna.

Dåligt samvete.

Det är svårt att ta till sig att orken inte är som för tjugo år sedan....

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)