Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MATTE FYLLDE ÅR OCH SKIPPADE DATORN

2018-08-18

Torsdag - fredag: Datorn fick vila.

Matte åkte och handlade och pysslade med lite av varje på torsdagen och på fredagen kom familjen och uppvaktade och Matte och Husse bjöd på "Storfika" på  Punschverandan. Hundarna skötte sig exemplariskt och var med hela tiden. Trots att mängder med kakor plaserats precis i noshöjd som en kakbuffé på en stor korgkoffert, visste dom exakt vad som gällde! Inga nosar bland "människomaten"! Både Aili och Modji hade fått varsina stora hundtugg när gästerna anlände och anslöt sig sedan diskret, när det var färdigtuggat ute på gräsmattan. Det började mullra i fjärran och snart var åskvädret rakt över och blixtarna korsade varandra och regnet smattrade på plåttaket! Matte tände fotgenlampor och ljuslyktor och timmarna rasslade på i en rasande fart! Så är det när man har roligt!

Det skymde på ute och regnet lugnade sig till duggregn. Husse kom på att ett släktfoto måste ju bli taget, dagen till ära!

Matte har foton från släkt och grannar från förr på deras sjuttioårsdagar och här skulle det inte bli något stelt soffsittande av jubilaren, med ett soffbord fullt med blomvaser!

På altanen ställde sig syskonen och en fästmö och framför altanen stod Matte som en dvärg mellan två högresta söner! Allt var vått och alla var glada! 

En härlig dag med lunch med medföljande hundar på golfklubben och låååångfika med en av en son hemgjord och medförd Sachertårta var till ända. Utlovade utflykter med olika färdmedel till intressanta platser väntar i höst! Ännu ett möte på den mysiga Punschverandan planerades.

Fotogenlampor och ljuslyktor släcktes. Det nu reducerade kakberget flyttades in i köket. Matte funderade på hur det kändes att ha fyllt sjuttio. Hon började vänja sig lite sakta. Men ställt mot alternativet att aldrig ha nått dit, så kändes det riktigt bra faktiskt. 

En trevlig "födelsedagspresent" blev beskedet att båda träningsgruppens anmälda lag till lagtävlingen för räddningshundar i oktober, har kommit med vid lottningen!

Antal kommentarer: 5

2018-08-18 13:45:32 - Saivi m flock

Stort jättegrattis orginalmatte på födelsedagen (flower)(heart)(star)
Vi får väl fira dig lite när jag kommer ner och tränar med släkten igen ;)
Tasskramar Saivan med flock

2018-08-19 09:36:45 - Marianne

Tusen tack och välkommen ner och träna med oss! Hoppas vi ses snart!(inlove)

2018-08-20 13:42:03 - Christina Mikkelsen, christina.mikkelsencm@gmail.com

Jättegrattis på födelsedagen för några dagar sedan!(flower) Jag har ju redan uppnått den åldern och är så tacksam att man fortfarande kan vara "i farten", så 70 är ingen gräns. Heja på!
Kram
Christina

2018-08-21 09:30:31 - Marianne

Tack snälla för grattis och peppning!(heart)

2018-08-26 20:15:31 - marita, giml@live.se

Grattis i efterskott (flower)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)