Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SISYFOSARBETE

2018-02-26

Söndag.

Det snöade och det snöade och det snöade lite till. Så snart Husse och Matte växelvis skottat och borstat undan snön från trappen och gångarna och på infarten vid ett uppehåll som såg ut att bli bestående, drog det in nya snöbyar från Östersjön. Man kunde till och med förhoppningsfullt skymta solen någon gång! Nuuu har det snöat färdigt! Så började det om igen. Husse körde igång snöslungan och hjälpte några grannar dessutom

Hundarna kunde ligga ute på altanen på det nya och stora renskinnet och där hade det riktigt gott, medan tvåbeningarna slet med snön.

Innan flocken gav upp tog Husse en skogspromenad med hundarna och det blev en hel del pulsande i snön för att ta sig fram över bergknallarna. Så snart ytterdörren drogs igen började snöandet om igen. Det blev bara tätare och tätare med fluffig och flygande snö i den tilltagande vinden. Snön vräkte ner när Lapskflocken knöt sig för natten.

 

Nu på måndagsförmiddagen har det varit kaos i trafiken norr om Stockholm. Roslagskusten har drabbats av en "snökanon" och en masskrock på E4 med 30-50 inblandade bilar orsakade ett totalstopp. På E18 Norrtäljevägen var det stopp norrut. Arlanda hade stora porblem. Det var nästan omöjligt att ta sig dit eller därifrån oavsett färdmedel. Att ta sig till och från Stockholmstrakten var problematiskt. Det ymniga snöandet skall fortsätta hela dagen och även i morgon. Hundarna gick nerför yttertrappen och tvärvände sedan. En morgonpromenad fick räcka. Den isande kalla blåsten ihop med det mycket täta snöfallet avskräckte de två Lapska! Som snabbt intog platsen framför braskaminen när de kom in.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)